Ryzen 3 1200 AF en ucuz nereden alınır?

O AF modeli değil. 14nm olan, eski versiyon. Buyrun ;

Ama haberiniz olsun, bu işlemciye 500 TL vermek, parayı çöpe atmaktan başka bir şey değil.

Biraz araştırarak ve ufak pazarlıkla ikinci el ve temiz Ryzen 1400/1500X rahatça bulabilirsin. İkisi de 4/8 işlemciler ve hala iyiler. 1500X'i şahsen kullanıyorum stok haliyle 5500 XT 8 GB'ı güle oynaya besliyor. 5600 XT için biraz şüphem olsa da bu seviye kartlarda iki işlemci de 8 sanal çekirdek ve frekans hızıyla iyi işler yapıyorlar.

@kino hocamın da dediği ikinci elden 1500X, en az 1400 almaya çalışın. 1300X önermememin sebebi bu iki işlemci yanında çok düşük kalması. 4C/4T yapıya sahip bir işlemci günümüz için yetersiz kalıyor.
Ben sizin için 500'e değil de 600'e bir ilan buldum. Daha ucuzunu malesef bulamadım ;

@kino hocamın da dediği ikinci elden 1500X, en az 1400 almaya çalışın. 1300X önermememin sebebi bu iki işlemci yanında çok düşük kalması. 4C/4T yapıya sahip bir işlemci günümüz için yetersiz kalıyor.
Ben sizin için 500'e değil de 600'e bir ilan buldum. Daha ucuzunu maalesef bulamadım;

Tamam eyvallah iyi hoş öneriler yapıyorsunuz da adam hem Ankara'da oturuyor hem de bütçemi aşıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı