Ryzen 3 1200 için Anakart tavsiyesi

Bütçeniz gözümden kaçmış kusura bakmayın. Sağlam indirim yakalarsanız 580-600, ikinci el alırsanız 500 lira civarına yakalarsınız aklınızda bulunsun.

Gigabyte GA AB 350M DS2 model anakart kullandım OC yaparak işlemcimi 3.7'den 3.9GHz çıkardım. Memnundum ama VRM, mosfet için vs. soğutucusu olmadığından kafam rahat OC yapayım diye MSI B450 GAMING PLUS anakarta geçmiştim. Ben sorun yaşamadım ancak internette BIOS'unda buglar olabileceği yazıyordu. BIOS'unda olsun kendisinde olsun sorunla karşılaşmadım.
Mümkün mertebe B450 chipset anakart tercih etmenizin iyi olacağı kanaatindeyim gerisi için bir şey diyemem.
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Bütçemi 600 tl ye zorlayabilirim lakin diğer parçalar için indirim beklemeye başladığımda dolar 5.30 idi şimdi 6 bandını zorluyor maalesef [emoji846] bekledikçe kaybettiğim bir pozisyondayım artık satın almaya geçtim akşam sipariş vereceğim.

Son düzenleme:
OC için çoğu yerde gördüğüm F/P olarak MSI B450 GAMING PLUS. VRM, mosfet kalitesi ve kullandığı heatsink bakımından iyi. Kullanıyorum memnunum.
MSI B450 Gaming plus anakartın Micro ATX olanının fiyatı biraz daha uygun önerirmisiniz? Avantajı dezavantajı var mıdır?

MSI B450 Gaming plus anakartın Micro ATX olanının fiyatı biraz daha uygun önerirmisiniz? Avantajı dezavantajı var mıdır?
B450M GAMING PLUS modelini söylüyorsunuz sanırım. Donanım Haber forumunda ayrıntılı bir yazı okumuştum. Şuan yazı kaldırılmış ilgi görmediğinden midir bilmiyorum da orada bu modeli önermemişti arkadaş. Yine VRM, mosfet gibi mevzulardan. Bazı modelleri tabiri caizse sadece süsleyip püsleyip oyuncu anakartı gibi pazarlanan kötü anakartlar olarak adlandırmıştı. Birde yazıdaki çoğu önerdiği anakart ATX yapıdaydı ilginç olarak. O yazıyı burada paylaşmıştım bir bilgi akışı olur diye ama gram rağbet görmedi zatende yazı kaldırıldı. Maalesef...

Ben sizin aklınızdaki fikirleri kurcalamadan Gigabyte B350 chipset anakartla bile güzelce OC yaptığımdan bahsedip gideyim. :D
VRM, mosfet gibi bileşenlerde ısınma da olmamıştı aşırı düzeyde.

B450M GAMING PLUS modelini söylüyorsunuz sanırım. Donanım Haber forumunda ayrıntılı bir yazı okumuştum. Şuan yazı kaldırılmış ilgi görmediğinden midir bilmiyorum da orada bu modeli önermemişti arkadaş. Yine VRM, mosfet gibi mevzulardan. Bazı modelleri tabiri caizse sadece süsleyip püsleyip oyuncu anakartı gibi pazarlanan kötü anakartlar olarak adlandırmıştı. Birde yazıdaki çoğu önerdiği anakart ATX yapıdaydı ilginç olarak. O yazıyı burada paylaşmıştım bir bilgi akışı olur diye ama gram rağbet görmedi zatende yazı kaldırıldı. Maalesef...

Ben sizin aklınızdaki fikirleri kurcalamadan Gigabyte B350 chipset anakartla bile güzelce OC yaptığımdan bahsedip gideyim. :D
VRM, mosfet gibi bileşenlerde ısınma da olmamıştı aşırı düzeyde.
Tavsiyenize riayet ettim ve bütçemi zorlayıp gaming plus aldım teşekkür ederim bakalım o.c performansı nasıl? GHz arttıkça sizi hatırlarım [emoji16]

Bahsettiğim konuyu sahibi geri açmış. İncelemek isterseniz diye bırakayım. Bu arada tekrar hayırlı olsun :)
En kaliteli Ryzen Anakartlar
Tavsiyeniz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Daha ilk iki günkü deneyimlerimde işlemci ve anakartın gerçekten müthiş uyum ve performans sağladığını görüyorum. Sonraki ay bir kule tipi soğutucu ile o.c çalışmalarına başlayacağım. Ekran kartı F/P olarak RTX 2060 düşünüyorum ne dersin üstad?

Tavsiyeniz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Daha ilk iki günkü deneyimlerimde işlemci ve anakartın gerçekten müthiş uyum ve performans sağladığını görüyorum. Sonraki ay bir kule tipi soğutucu ile o.c çalışmalarına başlayacağım. Ekran kartı F/P olarak RTX 2060 düşünüyorum ne dersin üstad?
Performans olarak GTX 1080'e yakın olduğunu hatırlıyorum. Yüksek bütçelerle çok ilgilenmiyorum beni aştığı için ancak 2060'lar çok popüler üst segmentte. 2500 lira civarında bütçem olsa bende 2060 bakardım büyük ihtimal. Güzel ekran kartı şimdiden hayırlı olsun. :)

Performans olarak GTX 1080'e yakın olduğunu hatırlıyorum. Yüksek bütçelerle çok ilgilenmiyorum beni aştığı için ancak 2060'lar çok popüler üst segmentte. 2500 lira civarında bütçem olsa bende 2060 bakardım büyük ihtimal. Güzel ekran kartı şimdiden hayırlı olsun. :)
Teşekkür ederim sağolasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı