Ryzen 3 1200 işlemci kullanımı limitlendirmesi nasıl yapılır?

Shouz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, RX 560 4 GB ve Ryzen 3 1200'e sahibim. Valorant'ta darboğaz var,olmaz diyenler için zaten işlemci herkeste bu ekran kartını besleyemiyor.%80-%90 görüyor...

Bir şekilde işlemcimin kullanımı limitlesem, kaç FPS düştüğü umurumda değil normalde de 40 FPS limitleyince geçiyor darboğaz fakat 40 FPS olduğu için kasılıyormuş gibi hissediyorum. Monitör 240Hz.
Merhabalar, RX 560 4 GB ve Ryzen 3 1200'e sahibim. Valorant'ta darboğaz var olmaz diyenler için zaten işlemci herkeste bu ekran kartını besleyemiyor.%80-%90 görüyor...

Bir şekilde işlemcimin kullanımı limitlesem, kaç FPS düştüğü umurumda değil normalde de 40 FPS limitleyince geçiyor darboğaz fakat 40 FPS olduğu için kasılıyormuş gibi hissediyorum. Monitör 240Hz.

Daha doğrusu limitleyebilir miyim?

Son düzenleme:
Ne dediğini pek anlamadım fakat FPS limitlemek istiyorsan, Radeon uygulamasında FPS kilidi mevcut. Bütün oyunlar için de oyunlara özel de limitler koyabilirsin. Minimum değerine geldiği zaman limitlemeyi kapatıcak minimum değerin altına düşebilir ayar açıkken.

1622065760980.png

Ne dediğini pek anlamadım fakat FPS limitlemek istiyorsan, Radeon uygulamasında FPS kilidi mevcut. Bütün oyunlar için de oyunlara özel de limitler koyabilirsin. Minimum değerine geldiği zaman limitlemeyi kapatıcak minimum değerin altına düşebilir ayar açıkken.

Eki Görüntüle 1042752

İşlemci kullanımı limitlesem darboğaz yapmasın diye böylece 200 FPS alıp darboğaz yapacağına 120 alıp yapmasın istiyorum mümkün müdür?
İşlemci kullanımı limitlesem darboğaz yapmasın diye böylece 200 FPS alıp darboğaz yapacağına 120 alıp yapmasın istiyorum mümkün müdür?

FPS limiti koyduğum da işlemci yine %90-%100 görüyor ve kasma yapıyor istediğim ekran kartını işlemciyi daha az kullanarak beslemesi böylece hem daha az FPS alacağım hem de işlemci %90-%100 görüp kasmayacak, FPS limiti Valorant'ta anca 40 FPS'te iş görüyor ama FPS düşük akıcı değil.

FPS limiti koyduğum da işlemci yine %90-%100 görüyor ve kasma yapıyor istediğim ekran kartını işlemciyi daha az kullanarak beslemesi böylece hem daha az FPS alacağım hem de işlemci %90-%100 görüp kasmayacak, FPS limiti Valorant'ta anca 40 FPS'te iş görüyor ama FPS düşük akıcı değil.
İşlemci %100 kullanılırken darboğaz oluyorsa daha düşük bir kullanım oranında daha çok darboğaz yapar. Yani öyle işlemcinin kullanımını limitlersen darbogaz ortadan kalkmaz.

İşlemci ihtiyaca göre performans kullanır, underclock yapabilirsiniz ama kasılmalar devam edecek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı