Ryzen 3 1200 Overclock Voltaj Sorunu

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Avukat
MSI B350M Mortar Arctic anakart ve Ryzen 3 1200 işlemci ikilisine sahibim. CPU'yu sıvı soğutma ile soğutuyorum. İşlemcime overclock yapmak istiyorum. Ryzen Master programı ile yapmayı deneyince başarısız oluyor bu yüzden BIOS'tan yapmam gerekiyor.

İnternetteki rehber videoları izledim rahatça 3.9 GHZ yapılabiliyor, bazıları da 4.0 GHZ yapıyor ancak ben bu değerlere ulaşamıyorum. 3.8 GHZ'e ulaşmak için 1.37v voltaj vermem gerekiyor: Rehber videolara göre yüksek bir değer. Bunu sorun etmiyorum asıl sorunum 1.44v voltaj'a kadar çıkmama rağmen 3.9 GHZ'e çıkamıyorum, stabil olmuyor. 1.44v voltajın üstü BIOS'ta kırmızı renk oluyor yani aşırı voltaj demek istiyor sanırım.

Aynı işlemcilerin overclock performansı değişik olabilir mi, yoksa anakart ile alakalı bir sorun mudur bu? Anakart ile alakalı da olabilir çünkü BIOS güncellemesi yapınca voltajı 1.32v'nin üzerine çıkaramıyorum. BU sebepten ötürü eski BIOS sürümünü geri yükledim.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…