Ryzen 3 1200 sistem yükseltme

Bütçe
4000

enesbhdrklc

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, kafamın çokça karıştığı bir konuda yardımınızı istiyorum. Malumunuz her geçen gün parça fiyatları yükseliyor. Dün soğutma ve işlemci alınabilecek paraya bugün sadece işlemci alınabiliyor. Zamanla sistemimi yükselteceğim ama nereden başlayacağımı bilemedim. Öncelikle sistemimi yazmak istiyorum.

MSI B450M-A Pro Max anakart.
Ryzen 3 1200 işlemci (stok fanı takılı)
Kingston Fury Beast 2*8 GB RAM.
NVIDIA GT740 ekran kartı.
Zalman ZM550-gvıı PSU.
Kasa ATX anakart destekliyor.

Bu sistem zamanında sadece basit ofis işleri için toplanmıştı. Fakat şu anda biraz daha güçlü bir sistem gerekiyor. Oyun oynanmayacak ama Tinkercad, SketchUp ve Python çalışılacak. Bu programlarda ilk etapta çok kapsamlı işler yapılmayacak ama zamanla daha üst düzey işlemlere geçilmesi planlanıyor. Sizce bu parçaları komple atıp borç harç yeni bir sistem mi toplamak lazım yoksa parça parça yükseltmek mümkün olur mu? Ben ilk etapta iyi bir işlemciye geçip gerisini sonra yavaş yavaş alayım diye düşündüm ama 3500 - 4000 TL bütçe için de hangi işlemci alınır onu bilemedim. Söz gelimi parça sırası nasıl olmalı? Konuyu çok araştırdım ama istediğim cevabı alamadığım için yazıyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı