Ryzen 3 1300x Sistem Toplama

Qrimjow

Kilopat
Gelecek ay sistemi yenileme amacı ile kendimce hazırladığım bir sisteme sizden öneri rica edeceğim. SSD, PSU, kasa gibi donanımlarım mevcut sadece ama parçalar yenilenecek. Kafama takılan bir soru var. Bazı arkadaşlarım anakartta B350'nin altına düşme diyor fakat B350 ile A320m'nin arasında pek fark göremiyorum. Bana ne gibi eksi ya da artı yönleri olur? Ayrıca RAM single olduğu için ilerde aynı model bir 8 GB aldığım zaman dual olarak kullanabilir miyim?
  • İşlemci: AMD Ryzen3 1300x
  • Anakart: MSI A320m Gaming Pro 3200 MHz(OC)
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X
  • RAM: GSKill 2400 MHz DDR4 8GB

Son düzenleyen: Moderatör:
A320 giriş seviyesidir, hız aşırtma desteklemez. B350'ye göre giriş çıkışlar farklılık gösterir. B350 orta seviyedir. Hız aşırtma destekler. Bazı modelleri Quad Crossfire X destekler (Asrock B350 Pro4 gibi). A320'ye göre giriş çıkışlar farklılık gösterir. X370 üst seviyedir. Hız aşırtma destekler. Çoklu ekran kartı kurulumlarını destekler (Nvidia SLI, AMD Crossfire). Giriş çıkış sayısı farklılık gösterir.

1-1080.4239258625.png

Anakartı MSI yerine ASUS veya Asrock almanı tavsiye ederim. Ekran kartında da EVGA, Gigabyte tavsiye ederim. (y)

CL değeri aynı olsun yeter. Frekansı hangisinin düşükse diğeri de o hızda çalışır. (Birinin frekansı daha yüksek aldın diyelim)

Mutlaka çift kanal bellek kullan, çünkü bu performansı ciddi anlamdı etkiliyor. Özellikle multi player oyunlar için şart bence.

Hocam Anakart olarak ben Gigabyte AB350 Gaming serisini öneririm size ekran kartıda bu sisteme RX580 çok iyi gider MSİ Armor 8GB var 1500 e kadar düşmüştü tabi bütçen varsa Marka fazla takılma Gigabyte soğutması biraz daha iyi olduğundan onuda önerebilirim ekran kartı markası olarak.RAM hızınıda 3000Mhz altında düşürmemeye çalış.

Hocam Anakart olarak ben Gigabyte AB350 Gaming serisini öneririm size ekran kartıda bu sisteme RX580 çok iyi gider MSİ Armor 8GB var 1500 e kadar düşmüştü tabi bütçen varsa Marka fazla takılma Gigabyte soğutması biraz daha iyi olduğundan onuda önerebilirim ekran kartı markası olarak.RAM hızınıda 3000Mhz altında düşürmemeye çalış.
Şuan İtopya'da 1360 TL fiyatında bulunmakta.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı