Ryzen 3 1300X ve GTX 1050 Ti oyunlarda donma problemi

Ahmet Çınar_

Hectopat
Daha fazla  
2 gün önce yeni bir sistem topladım internette gezerken olsun. Normal dolanırken bir kere haricinde hiç donmadı sistem ama aktif olarak PUBG ve CSGO oynuyorum ya da herhangi bir oyunda en fazla 5 dk içinde ekran kitlenip kalıyor mouse klavye hiçbir şey işlemiyor restart atmak zorunda kalıyorum. Sorun nerededir diye araştırmaya başladım HD tune ile hardiski tarattırdım bir şey çıkmadı. RAM slotlarıını değiştirdim yine bir şey çıkmadı ekran kartı normal fanları filan aklıma son olarak PSU geldi. Ama onuda nasıl kontrol ederim bir bilgim yok not olarak oyunlarda sistemin sıcaklık değerleri ise CPU 60 geçmiyor. GPU ise 55 filan boşta CPU 40 GPU 30 arkadaşlar sistemim şu şekilde.
  • AMD Ryzen 3 1300X
  • Msi GTX 1050 Ti 4 GB OC
  • Kİngston 8 GB 3000 MHz
  • ASUS B350M-A prime
  • Gamepower 500W 80+bronz

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 ile RAM'lerinizi de test edin. Bununla ilgili rehberler mevcut. Ve testi kaç tane slot varsa hepsinde sırayla yapmalısın. Sorun bundan kaynaklanmıyorsa arka planda çalışan bir uygulama bunu yapıyor olabilir. PUBG ve CS:GO açık durumdayken görev yöneticisinden arka planda çalışan uygulamalara göz atın. CPU, Bellek ve GPU kullanım değeri yüksek bir uygulamayla karşılaşabilirsiniz.

Birebir aynı sorun bende de var. Tamamen aynı. Ryzen 1200 ve Gtx 1060 kullanıyorum. Sürücüler ve Windows 10 güncel. Sistemi 2 ay önce topladım. Memtest86 ile RAM'leri kontrol ettim, sorun yok. HD Tune ile HDD'ye baktım, sorun yok. SSD aldım sırf bu yüzden belki disktendir diye. Yine PUBG ve CS:GO'da bu sorun hallolmadı.

Bence sırt sırta verelim ve bu sorunumuzu çözelim. Zira kimse yardım edeceğe benzemiyor.

Birkaç sorum olacaktı.

1-) RAM ya da işlemciye overclock yaptın mı?
2-) Diğer donanımlarının marka/modeli nedir? (Ortak bir donanımımız var mı diye)
3-) Arada sırada mavi ekran hatası alıyor musun, alıyorsan başlıkları neler?

Son düzenleme:
Birebir aynı sorun bende de var. Tamamen aynı. Ryzen 1200 ve Gtx 1060 kullanıyorum. Sürücüler ve Windows 10 güncel. Sistemi 2 ay önce topladım. Memtest86 ile RAM'leri kontrol ettim, sorun yok. HD Tune ile HDD'ye baktım, sorun yok. SSD aldım sırf bu yüzden belki disktendir diye. Yine PUBG ve CS:GO'da bu sorun hallolmadı.

Bence sırt sırta verelim ve bu sorunumuzu çözelim. Zira kimse yardım edeceğe benzemiyor.

Birkaç sorum olacaktı.

2-) Diğer donanımlarının marka/modeli nedir? (Ortak bir donanımımız var mı diye)
Bendede aynı sorunu oluyo ama özellikle fortnite oynarken bilgisayar donuyo ve 10 saniye felan sonra düzeliyo bilgisayarı yeni aldım toplama özellikleri:

Ryzen 3 1300x işlemci
MSI GTX 1050 Tİ 4GB Gaming X
Corsair Vengeance LPX DDR4 2666mhz 8GB ram
MSI A320m Pro-VH Plus anakart
Ximatek Ares 1701 500w
Lütfen yardım edin çok acil
Bendede aynı sorunu oluyo ama özellikle fortnite oynarken bilgisayar donuyo ve 10 saniye felan sonra düzeliyo bilgisayarı yeni aldım toplama özellikleri:

Ryzen 3 1300x işlemci
MSI GTX 1050 Tİ 4GB Gaming X
Corsair Vengeance LPX DDR4 2666mhz 8GB ram
MSI A320m Pro-VH Plus anakart
Ximatek Ares 1701 500w
Lütfen yardım edin çok acil
Bu arada not: Ramlerin mhz değerlerini bıos üzerinden birkaç kere (2400 2133 2667mhz) değiştirdim

Hayır
MRT sendeki hata bende de var. Sadece Fortnite'da mı oluyor?
Sadece fortnite da değil bilgisayar da dolaşırken ana ekranda felan da oluyor ayrıca csgo da da aynı sorun oluyo
Donmadan ziyade oyunlarda drop mu yiyorsunuz? Oyunları HDD'ye mi kurdunuz?
Oyunları hdd ye kurdum çünkü ssd m yok
Drop mu yiyorum tam anlayamadım yani fps e bakıyorum bazen düşüyo ama bazende fps hiç düşmediği halde donuyor 5 6 saniye sonra da düzeliyor

Birkaç sorum olacaktı.

Kardeş senin sıkıntın darboğaz olabilir ryzen 3 1200 ün gtx 1060 ı besleyebileceğini düşünmüyorum

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı