Ryzen 3 1300X ve GTX 1060 Gaming X darboğaz

JagdPzE100

Hectopat
Daha fazla  
Yeni MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB aldım. Anakart olarak da MSI B350M aldım, işlemci olarak da Ryzen 3 1300X düşünüyorum da ekran kartına darboğaz yapar mı yapmaz mı?

R3 1300X testi bulamadım, R3 1200 buldum. Kullanımlara bakabilirsin
Bu arkadaşın sorduğu da o heralde o üst seviye programları çalıştırır mı değil tabi GTA 5, PUBG, Tomb Raider veya CS-GO için soruyordur.
Bunu nereden biliyorsun? Konuda belirtilmiş mi? Hayır. Üst seviye AAA oyunlarında bu ikili darboğaz yapar. Bu da performans düşüklüğüne yol açar. Aşağıdaki teste kullanımlara bakabilirsin. Sorunsuz oynarsın demek yanlış bilgilendirmedir. Uyarında bir yanlışlık yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Edit: AC Origins dediğin oyunun sistem gereksinimlerinde i7 3770 işlemci belirtiliyor. Ekte işlemci karşılaştırması var.
Sunduğun sitenin güvenirliğini araştır sen önce. Userbenchmark testi atıyorsun. Burada yasaklı bir sitedir, sonuçları da doğru değildir.

Mis gibi çalışır demek doğru değil. Oyundan oyuna değişecek şekilde bu ikili darboğaz yapar. Özellikle AC Origins gibi işlemciye yüklenen oyunlarda fazlasıyla yapar ve bu da performans düşüşüne yol açar.

Biraz daha bekleyip minimum R5 2400G almanız çok daha iyi olacaktır.

Bunu nereden biliyorsun? Konuda belirtilmiş mi? Hayır. Üst seviye AAA oyunlarında bu ikili darboğaz yapar. Bu da performans düşüklüğüne yol açar. Aşağıdaki teste kullanımlara bakabilirsin. Sorunsuz oynarsın demek yanlış bilgilendirmedir. Uyarında bir yanlışlık yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sunduğun sitenin güvenirliğini araştır sen önce. Userbenchmark testi atıyorsun. Burada yasaklı bir sitedir, sonuçları da doğru değildir.

Kardeşim konuyu açan arkadaş kullanımla ilgili ayrıntı bilgi vermemişken darboğaz yapar demek de yanlış yani. Zaten üst seviye işlemci olmamasına rağmen darboğaz yapma yüzdesi maksimum %6-7 dir. Bir bilgisayar uzmanı darboğaz yapma seviyesi olarak en az %20-25 ve üzeri olarak belirler. %15in altındaki sıkışmalar sorun teşkil etmemektedir. Git biraz daha araştırma yap sonra tartışırız..

Bahsedilen site TR sınırları içerisinde olmayabilir lakin içeriğindeki deliller onbinlerce kullanıcının sistem üzerinden gönderdiği testlerin sonucundan ve ürünlerin resmi internet yayınlarından alınmış bilgilerin toplamını gösteriyor. Başka sağlam bir site varsa sıkıntı değil. Ben düşüncemde doğruyum ve sen haksız uyarı attın bana. Sıkıntı değil.. Sağlık olsun.. İyi forumlar..

Son düzenleme:
Kardeşim haksızlık ediyorsun. O işlemci ve o kartın kaldıramayacağı pek çok program veya oyun var tabi ki bu yüzden üst seviye kartlar ve işlemciler var. Bu arkadaşın sorduğu da o heralde o üst seviye programları çalıştırır mı değil tabi GTA 5, PUBG, Tomb Raider veya CS-GO için soruyordur. Rica ediyorum şimdi git aramaya gtx 1060 1300x araması yap ve konuları gözden geçir. Youtube aracılığı ile yapılan onlarca testi seyret sonra yetmedi mi git meşhur yabancı forumlarda "solved" 1060 bottleneck 1300x? konusunda insanların kararını ve sebeplerini araştır. Ayrıca savunmanı yaptığın o 3 kelimelik cümlene 1 en az 1 tane kanıt gösterilebilecek örnek test göster sonra gel bana yanlış bilgilendirme yapmışsın de. Bu kadar şuursuzca düşünmeden araştırmadan uyarı atıp benim forumu kullanmamı engelleyemezsin.

Kimse yetkili bu meseyle bi ilgilensin böyle kafasına göre iş yapan modlar bu forumun samimiyetini bozuyor ve kalitesini düşürüyor.

@Nebuchadnezzar

@JaroxJamaica

Edit: AC Origins dediğin oyunun sistem gereksinimlerinde i7 3770 işlemci belirtiliyor. Ekte işlemci karşılaştırması var.
Kardeşim çok güzel açıklama yapmışsın şu an çok rahatladım :D Çok teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı