Ryzen 3 2200G için overclock tavsiyesi

Bilgehan Kartal

Hectopat
Katılım
4 Mayıs 2018
Mesajlar
529
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. Geçen haftalarda arkadaşıma düşük bütçesi nedeniyle R3 2200g ve tek kanal 8GB 3000Mhz bir kasa topladık. Anlaşılacağı üzere PC çok güçlü değil, arkadaşım da eline para geçtikçe sistemi yükseltecek. Eline para geçene kadar ona en iyi performansı vermek için işlemcisine overclock yapacağız fakat arkadaşımın hiçbir bilgisi yok ve ben de teamwiever'dan bağlanıp Ryzen Master ile yardımcı olmaya çalışıyorum fakat sistemin stabilizesini ölçemiyorum tabii yanında olamadığım için, yani sizden istediğim şudur ki bana kesin olarak çalışacak değerler vermeniz mümkün müdür acaba?
İşlemci 3.5Ghz ve elimizde stock soğutucu var ve performans termal macunu sürülecek. İşlemciyi 3.7Ghz ye overclock etmeyi düşünüyorum. Vega 8 GPU'yu ise arttırabildiğimiz kadar arttırabilmemiz gerek, yani GFX clock ile oynarsak GFX ve SOC vlotajıyla da oynamak gerekebilir. Bu sabah yine uzaktan bağlanarak arkadaşa şu ayarları yaptım :
- 3.5Ghz den 3.7Ghz ye çıkarıp voltajı 1.36 yaptım.
- GFX clock'u 1500Mhz yaptım ama SOC ve GFX voltajını değiştirmedim.
bunları yaptıktan sonra tam Prime95 testi yapacaktım ki arkadaşın acil çıkması gerekti, yani şuan overclock başarılı mı bilmiyoruz, sadece overclocktan sonra PC sorunsuz açıldı bunu biliyoruz. Sizce ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. Geçen haftalarda arkadaşıma düşük bütçesi nedeniyle R3 2200G ve tek kanal 8 GB 3000MHz bir kasa topladık. Anlaşılacağı üzere PC çok güçlü değil, arkadaşım da eline para geçtikçe sistemi yükseltecek. Eline para geçene kadar ona en iyi performansı vermek için işlemcisine overclock yapacağız fakat arkadaşımın hiçbir bilgisi yok ve ben de Teamwiever'dan bağlanıp Ryzen Master ile yardımcı olmaya çalışıyorum fakat sistemin stabilizesini ölçemiyorum tabii yanında olamadığım için, yani sizden istediğim şudur ki bana kesin olarak çalışacak değerler vermeniz mümkün müdür acaba?
İşlemci 3.5GHz ve elimizde stock soğutucu var ve performans termal macunu sürülecek. İşlemciyi 3.7GHz'ye overclock etmeyi düşünüyorum. Vega 8 GPU'yu ise arttırabildiğimiz kadar arttırabilmemiz gerek, yani GFX clock ile oynarsak GFX ve soc vlotajıyla da oynamak gerekebilir. Bu sabah yine uzaktan bağlanarak arkadaşa şu ayarları yaptım:
- 3.5GHz'den 3.7GHz'ye çıkarıp voltajı 1.36 yaptım.
- GFX Clock'u 1500MHz yaptım ama soc ve GFX voltajını değiştirmedim.
Bunları yaptıktan sonra tam Prime95 testi yapacaktım ki arkadaşın acil çıkması gerekti, yani şu an overclock başarılı mı bilmiyoruz, sadece overclocktan sonra PC sorunsuz açıldı bunu biliyoruz. Sizce ne yapmalıyım?

Ben B450M-A PRO Max gibi OC yeteneği pek iyi olmayan anakart ile dahi 3.8GHz 1.36875 yapmıştım şu an stabil.
 
Soğutuncunuz ne termal macun ne bir de o sisteme 8 GB RAM ekle çift kanal kullanın OC yapmaya gerek kalmaz.
Soğutucunun stok olduğunu yazımda da belirttim, termal macun ise amd'nin yanında verdiği macun ama neredeyse 1 yıldır değişmemiş kısa sürede değişecek, ve dediğiniz gibi bir ram daha eklenip çift kanal yapılacak arkadaş aldığı zaman fakat o zaman da onun için yeterli olmayacak çünkü GTA 5 tarzı oyunları oynuyor ve akıcılığı en üst düzeye almak istiyoruz
Ben B450M-A PRO Max gibi OC yeteneği pek iyi olmayan anakart ile dahi 3.8GHz 1.36875 yapmıştım şu an stabil.
Siz de mi stok soğutucu kullanıyorsunuz acaba?
Aynı model olsa da bazı işlemciler daha fazla overclock yapılabiliyor yani kesin bir değerden ziyade denemeniz lazım.
Aslında işlemciden ziyade Vega 8'i overclock etmemiz gerek çünkü arkadaş oyun için kullanacak genel olarak.
 
Soğutucunun stok olduğunu yazımda da belirttim, termal macun ise AMD'nin yanında verdiği macun ama neredeyse 1 yıldır değişmemiş kısa sürede değişecek, ve dediğiniz gibi bir RAM daha eklenip çift kanal yapılacak arkadaş aldığı zaman fakat o zaman da onun için yeterli olmayacak çünkü GTA 5 tarzı oyunları oynuyor ve akıcılığı en üst düzeye almak istiyoruz.

Siz de mi stok soğutucu kullanıyorsunuz acaba?

Snowman M.200 ile kullanıyorum maksimum 75 76 görüyor.
 
Soğutucunun stok olduğunu yazımda da belirttim, termal macun ise AMD'nin yanında verdiği macun ama neredeyse 1 yıldır değişmemiş kısa sürede değişecek, ve dediğiniz gibi bir RAM daha eklenip çift kanal yapılacak arkadaş aldığı zaman fakat o zaman da onun için yeterli olmayacak çünkü GTA 5 tarzı oyunları oynuyor ve akıcılığı en üst düzeye almak istiyoruz.

OC yapılmaz standart değere çekin işlemciyi yakacaksanız tabii fark etmez size tavsiyem soğutucu ve macun alın.
Tavsiyem.
Artic MX 2019 termal macun 70-50 TL bandında.
Snowman S4 soğutucu donanım arşivinin incelediği ucuz soğutucu 50-80 TL.

150 TL'ye güzel OC yaparsanız.
 
Ryzen Master'ı önermiyorlar pek. Ben de Voltaj düşüreyim derken sistemi açılmaz hale getirdim BIOS pilini sökmek zorunda kaldım. Eğer yanlış bir şey yapar ve benim gibi sistemi açılmaz hale getirirseniz işiniz zor olabilir.

Ben de aynı işlemciyi ve RAM kombinasyonunu kullanıyorum. Bence dokunmayın bu haliyle bile gayet yeterli bir performans veriyor. Bekleyin RAM alın.
 
Ayrıca tavsiyemde sisteme yeni 8 GB MHz değeri iyi bir RAM alın uyumlu olmasına dikkat edin.
 
Son düzenleme:
OC konusunda önce Ryzen Master'den uygun değerleri denemeniz, eğer sorun yoksa BIOS'tan girip kalıcı yapılmalı değerler. Böylece BIOS piliyle uğraşmazsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı