Ryzen 3 2200G Tabanlı Sistemin Oyun Performansı Nasıl Olur?

Ben indirimlerde ryzen 3 2200G tabanlı apu sistem toplamıştım yardımcı olabilirim
Ryzen 3 2200G
Msi B450M Mortar anakart
500GB 7200rpm HDD
2x8 2400 mhz ram
Astro 650w 80+ kasa
Monitörüm 1360x768
PUBG'de en düşük ayarlarda 35 ile 70 arasında fps alıyorum
Fortnite'de:
Görüş uzaklığı: destansı
Kaplamalar orta
Post processing:destansı
Gölgeler:kapalı
Efektler orta
Bu şekilde 60 ile 100 arası fps alıyorum (çoklu oyun modunda ayarları kısıyorum biraz)
Bu şekilde değerlendirme yapabilirsin.
Ayrıca PUBG'nin bozuk ve GTA 5 in grafiklerinin PUBG'den düşük olduğunu varsayarsak rahat ol için rahat olsun
Birde senin ramler 300 mhz çok rahat ol keyfine bak.

Ben de bugünlerde aynı işlemciyle başlangıçta ekran kartsız bir sistem toplamaya çalışıyorum. Bugün bir sürü video izledim bununla ilgili. Genel olarak konuşursak Just Cause 4, GTA V gibi oyunları rahatça oynatıyor. Yanına onu kasmayacak güçlü bir ekran kartı alınırsa ve RAM ena z 8 GB olursa tadından yenmez.

Diğer arkadaşların da söylediği gibi ilk etapta 1 TB HDD yerine eğer yedekte bir diskin varsa yahut 240 GB dolduracak kadar oyun kurmayacağım diyorsan ilk tercihin SSD olsun. Daha sonra takviye niteliğinde HDD alırsın.

Bunun dışında BİOS meselesini belirteyim. Sanırım gözden kaçmış ya da ben göremedim: Alacağın anakartı, almadan önce 2200G için BİOS güncellemesi yapıyorlar mı falan diye ilgili yere sor. Çünkü anakart güncellemesiz gelirse, bildiğim kadarıyla 2200G ile güncelleme yapamazsın. O işi baştan hallet ki FPS değerleri daha yüksek olsun.

Ben de bugünlerde aynı işlemciyle başlangıçta ekran kartsız bir sistem toplamaya çalışıyorum. Bugün bir sürü video izledim bununla ilgili. Genel olarak konuşursak Just Cause 4, GTA V gibi oyunları rahatça oynatıyor. Yanına onu kasmayacak güçlü bir ekran kartı alınırsa ve RAM ena z 8 GB olursa tadından yenmez.

Diğer arkadaşların da söylediği gibi ilk etapta 1 TB HDD yerine eğer yedekte bir diskin varsa yahut 240 GB dolduracak kadar oyun kurmayacağım diyorsan ilk tercihin SSD olsun. Daha sonra takviye niteliğinde HDD alırsın.

Bunun dışında BİOS meselesini belirteyim. Sanırım gözden kaçmış ya da ben göremedim: Alacağın anakartı, almadan önce 2200G için BİOS güncellemesi yapıyorlar mı falan diye ilgili yere sor. Çünkü anakart güncellemesiz gelirse, bildiğim kadarıyla 2200G ile güncelleme yapamazsın. O işi baştan hallet ki FPS değerleri daha yüksek olsun.
Alacağım yere sordum zaten. Güncelleme işini montaj sırasında yapıyorlarmış.

Ben indirimlerde ryzen 3 2200G tabanlı apu sistem toplamıştım yardımcı olabilirim
Ryzen 3 2200G
Msi B450M Mortar anakart
500GB 7200rpm HDD
2x8 2400 mhz ram
Astro 650w 80+ kasa
Monitörüm 1360x768
PUBG'de en düşük ayarlarda 35 ile 70 arasında fps alıyorum
Fortnite'de:
Görüş uzaklığı: destansı
Kaplamalar orta
Post processing:destansı
Gölgeler:kapalı
Efektler orta
Bu şekilde 60 ile 100 arası fps alıyorum (çoklu oyun modunda ayarları kısıyorum biraz)
Bu şekilde değerlendirme yapabilirsin.
Ayrıca PUBG'nin bozuk ve GTA 5 in grafiklerinin PUBG'den düşük olduğunu varsayarsak rahat ol için rahat olsun
Birde senin ramler 300 mhz çok rahat ol keyfine bak.

RAM konusunda bu işlemci için en az 3000 MHZ diyorlar. Siz 2400 almışsınız. Dual olsa da performansta bir kayıp var mı? Fiyat farkı çoksa ben de 2400 düşüneyim yani.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı