Ryzen 3 2200G ve RX 570 Anlık FPS Düşüşü

Melih Ayar

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Oyunlarda anlık FPS düşüşü yaşıyorum. Mesela League of Legends'te oyun içerisinde işlemci %60 ekran kartım %40'da çalışıyordu.
Bunun nedeni nedir? Yardımcı olur musunuz?

İşlemci: Ryzen 3 2200G
Ekran Kartı: Sapphire RX 570 Nitro
Anakart: MSI B450M PRO V2 M.2
RAM: 2x8 GB 3000 MHz

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    191,8 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerlerin normal bu oyunlar işlemciye önem verir. Eğer takılma oluyorsa sorunun başkadır.

144 Hz monitörde 100-120 FPS'e düşmesi anlık dikkatimin dağılmasına sebep oluyor. Akıcılığı gidiyor oyunun bende keyif almıyorum. Çözmek için işlemcimi yenilemem lazım sanırım?

League of Legends'in son güncellemesinden sonra FPS düşmesi genel sorun oldu. LOL panolar da herkes bu sorundan şikayetçi. Gelecek güncelleme de düzelecektir.

Peki sizce RX 570 için 2200G ve 3600x arasında performans farkı gözle görünecek kadar var mıdır?

Lol, CS gibi oyunlarda performansın oldukça artar.
Hocam son olarak ben böyle 3-4 yıl işlemci değiştirmek istemiyorum artık. Ileride sadece ekran kartı değiştiririm. Sadece oyunlar için hangisi? 3600x 1350 lira. 3700x 2000 lira hangisini alayım. Söylediğin anca sipariş vereceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…