Ryzen 3 2200G ve RX 570 Düşük Performans

detailbilgi

Centipat
İyi forumlar kısa bir süre önce işlemci, anakart değiştirdim.
Eski sistem şu şekildeydi;
Anakart; ASUS CM6870
İşlemci; i7 3770K
RAM: 8 GB 2X4

Bu da yeni değiştirdiğim parçalar:
Anakart: ASUS Prime A320M-K
İşlemci: Ryzen 3 2200 G
RAM: Kingston Hyper X Predator 3000 MHz 8 GB Tekli

Powersupply vs diğer her şey aynı yeterli seviyede.

Anlamadığım şey eski sistem ile Forza Horizon 4 Ultra ayarlarda +50 FPS alıyordum.
Yeni sistem ile ise 30 FPS, bazen aşagılara bile düşüyor, ara sıra takılmalar oluyor.
Windows'u yeni kurdum ve driver vs. güncelledim.

Almadan önce araştırdım millet bu sistem ile tekli RAM ile Ultra ayarlarda +60 FPS alınıyor.
Bir sürü araştırmalar yaptım forumlarda darboğaz vs. olmuyor hatta bu kartla en iyi uyumluluk sağlayan sistem.
Böyle bir sonuç nasıl oluyor bir şey mi atladım?

Bu arada Windows'u henüz etkinleştirmedim, sipariş verdim 2 gün sonra etkinleştireceğim bilmiyorum bunla bir ilgisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belirttiğiniz gibi aynı sistemde daha iyi performans alan insanlar var ise probleminiz yüksek ihtimalle yazılım, sürücü kaynaklıdır. Oyun ayarlarında farkında olmadan değişiklik yapmış da olabilirsiniz. Bahsettiğiniz problemi sadece belirttiğiniz oyunda mı yaşıyorsunuz?
Bahsettiğiniz problemi uzun kullanım sonrasında mı yaşıyorsunuz? Probleminiz yüksek ısı kaynaklı da olabilir.

Son düzenleme:
İyi forumlar kısa bir süre önce işlemci, anakart değiştirdim.
Eski sistem şu şekildeydi;
Anakart; ASUS CM6870
İşlemci; i7 3770K
RAM: 8 GB 2X4

Bu da yeni değiştirdiğim parçalar:
Anakart: ASUS Prime A320M-K
İşlemci: Ryzen 3 2200 G
RAM: Kingston Hyper X Predator 3000 MHz 8 GB Tekli

Powersupply vs diğer her şey aynı yeterli seviyede.

Anlamadığım şey eski sistem ile Forza Horizon 4 Ultra ayarlarda +50 FPS alıyordum.
Yeni sistem ile ise 30 FPS, bazen aşagılara bile düşüyor, ara sıra takılmalar oluyor.
Windows'u yeni kurdum ve driver vs. güncelledim.

Almadan önce araştırdım millet bu sistem ile tekli RAM ile Ultra ayarlarda +60 FPS alınıyor.
Bir sürü araştırmalar yaptım forumlarda darboğaz vs. olmuyor hatta bu kartla en iyi uyumluluk sağlayan sistem.
Böyle bir sonuç nasıl oluyor bir şey mi atladım?

Bu arada Windows'u henüz etkinleştirmedim, sipariş verdim 2 gün sonra etkinleştireceğim bilmiyorum bunla bir ilgisi var mı?
Herşey ucuza bilgisayar toplamak istememle başladı diye anlatacak hikayeniz var bence. :) Yanlış anlamayın çok ileride değil, bir ay içinde anlarsınız.

Herşey ucuza bilgisayar toplamak istememle başladı diye anlatacak hikayeniz var bence. :) Yanlış anlamayın çok ileride değil, bir ay içinde anlarsınız.
Maalesef, forumda bir çok kişi aynı problemlerden muzdarip. Forum “Killer,immortal, hayrına bilgisayar” gibi stok eritme amaçlı satılan safsata youtuber/mağazaların mağdur ettiği insanlarla dolu. Yine de önyargılı olmamakta fayda var, problem yazılım kaynaklı da olabilir :)

Hocam Ryzen 3 2200G Açık dünya oyunalarda harita büyük oyunlarda darboğazdan oynattırmıyor. Fakat FPS o kadar düşük olmamalı bence bir yazılım vb kontrol etmenizde fayda var. 1920 x 1080 çözünürlükte oynadığınızı farz ediyorum.

Peki güzel kardeşim buraya böyle yorum atmak yerine 1 ay sonra yaptığımdan pişman olacağıma, sen de neyi yanlış yaptığımı söylesen, bende kendi hatalarımdan ders çıkarıp sorunu düzeltsem mesela nasıl olur ?
Hani herkes yeterli bütçeye sahip olmayabilir. Herkesin yeterli bilgisi olmayabilir. Burda insanları rencide etmek yerine faydalı bilgiler vermemek neden ?
Teşekkürler yinede.

Öncelikle i7 3770K'dan Ryzen 3 2200G'ye geçmeniz saçma olmuş. i7 3770k Ryzen 5 2400G ile eşdeğer bir işlemci. Downgrade yapmışsınız.
Aldığınız değerler ise kesinlikle normal değil. Ryzen 3 2200G, RX 570 ve 8 GB RAM ile o oyunda ultra ayarlarda 60 FPS alıyordum. FPS drop, takılma vb. hiçbir sorun yoktu. MSI Afterburner'dan CPU,GPU kullanımı ve sıcaklık değerlerine baktınız mı?

Öncelikle i7 3770K'dan Ryzen 3 2200G'ye geçmeniz saçma olmuş. i7 3770k Ryzen 5 2400G ile eşdeğer bir işlemci. Downgrade yapmışsınız.
Aldığınız değerler ise kesinlikle normal değil. Ryzen 3 2200G, RX 570 ve 8 GB RAM ile o oyunda ultra ayarlarda 60 FPS alıyordum. FPS drop, takılma vb. hiçbir sorun yoktu. MSI Afterburner'dan CPU,GPU kullanımı ve sıcaklık değerlerine baktınız mı?

İşlemci halen duruyor aslında sadece başka bilgisayarda.
Sıcaklık değerleri ise diğer sisteme oranla daha iyi.
Önceden 85 derecelere kadar çıkıyordu fanlar ise %90 performansla çalışıyordu.
Şimdi maksimum 70 derece sıcaklık oluyor.
CPU kullanımı %90
Acaba Windows'u yeni kurdum ve atladığım bir şey mi var ?
Ekran kartı olarak Vega 8 seçili olabilir onu RX570 yapmalısınız. İkinci el mi aldınız?
Yok sıfır ürün.
Baktım Vega seçili değil
Hocam Ryzen 3 2200G Açık dünya oyunalarda harita büyük oyunlarda darboğazdan oynattırmıyor. Fakat FPS o kadar düşük olmamalı bence bir yazılım vb kontrol etmenizde fayda var. 1920 x 1080 çözünürlükte oynadığınızı farz ediyorum.
Evet o çözünürlükte oynuyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı