Ryzen 3 2200G vs G5400 vs G4560 vs Athlon 200GE

İntel pentium g5400 vs intel pentium g4560 vs AMD ryzen 3 2200g vs AMD athlon 200ge

• Pentium g5400

Oy: 0 0,0%
  • Pentium g4560

Oy: 2 10,0%
  • Ryzen 3 2200g

Oy: 18 90,0%
  • Athlon 200ge

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    20

gizliaadam

Kilopat

Arkadaşlar yeni sistem toplayacağım. Yukarıdaki ekran kartını kullanacağım. Bütçem 3000 TL ancak ne kadar kısarsam benim için o kadar iyi. Sizce hangi işlemciyi kullanmalıyım? Ucuz olanla daha yüksek fiyatlı olan arasında ne kadar performans farkı olur?

Son düzenleme:
Ekran kartlı bir sistemde Athlon 200GE gibi bir işlemci kullanmanı hiç tavsiye etmem. Sonuçta bu işlemci mini sistemler için üretilmiş GPU'lu ve belki de giriş seviyesi bile sayılmayacak bir işlemci ancak Ryzen 3 2200G güçlü bir işlemci olduğu için kullanabilirsin.

Ekran kartlı bir sistemde Athlon 200GE gibi bir işlemci kullanmanı hiç tavsiye etmem. Sonuçta bu işlemci mini sistemler için üretilmiş GPU'lu ve belki de giriş seviyesi bile sayılmayacak bir işlemci ancak Ryzen 3 2200G güçlü bir işlemci olduğu için kullanabilirsin.
Anladım zaten onu kullanmayı düşünmüyordum. Peki diğer işlemciler ile 2200g arasında oyunlarda nasıl bir FPS farkı olur? Çünkü 100-200 TL fark beni rahatlatır.

G5400 tek çekirdek performansı çok az bir fark ile daha iyi ama iyi bir soğutucuyla O.C. yaparak 2200G performansını arttırabilirsin. Ancak bunu yapmasan bile ortalama 15-20 fps daha yüksek değerler alırsın. AMD sistem toplayarak ileriye dönük bir sistem toplamış olursun, daha fazlasını öğrenmek için technopat incelemelerini izleyebilirsin. En başta güncel bir 4 çekirdekli işlemci almış olacaksın. Eğer senin için sorun olmazsa sistemi uzay montaj kullanarak bütçeni biraz olsun rahatlatabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı