Ryzen 3 2300X RX 570 Sistem Yükseltme

Anakartınız giriş seviye ancak 3. nesil Ryzen işlemcileri destekliyor. -850 TL
500W 80+ sertifikalı PSU'nuzu değiştirmenize gerek yok. - 466 TL

466+850 = 1316 TL
1392 + 1316 = 2708 TL

2700 TL'ye çok daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz. Oyun bilgisayarları için öncelik ekran kartıdır.

Anakartınız giriş seviye ancak 3. nesil Ryzen işlemcileri destekliyor. -850 TL
500W 80+ sertifikalı PSU'nuzu değiştirmenize gerek yok. - 466 TL

466+850 = 1316 TL
1392 + 1316 = 2708 TL

2700 TL'ye çok daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz. Oyun bilgisayarları için öncelik ekran kartıdır.
Hocam 4 ram slotlu, soğutma blokları ve görünüş olarak çok hoşuma gitti o model.

Evet o ikisinden kısıp daha iyi bir ekran kartı alabilirim fakat şu anlık amacım ekran kartına ekstra bir yatırım yapmak değil. Hatta ekran kartı almayabilirim bile diğer bileşenleri yüksek tutmayı düşünüyorum şu an. Oynadığım oyunlara RX 570 ekran kartı gayet yeterli geliyor bana.

Her oyunu FHD Ultra ayarlarda oynayayım düşüncesine sahip değilim.
Mesela CS:GO'yu artık fazla oynamıyorum ama oynadığım zamanlarda +160 FPS almak bana gayet yeterli geliyor :)
Witcher 3 oyununda, Middle Earth Shadow Of War oyununda orta-üst seviye grafik ayarında sabit 55-65 arası FPS alıyorum (1920*1080), takılma olmuyor gecikme olmuyor bir sıkıntı olmadan keyifle oynuyorum.

Ekran kartını daha sonradan belki 1-1.5 yıl sonra işlemcimin de destekleyebileceği üst seviye bi karta çeviririm. Şu anlık bu fikre odaklanıyorum.

Bundan ötürü PSU dan ve anakarttan kısmak istemiyorum.

Hocam 4 ram slotlu, soğutma blokları ve görünüş olarak çok hoşuma gitti o model.

Evet o ikisinden kısıp daha iyi bir ekran kartı alabilirim fakat şu anlık amacım ekran kartına ekstra bir yatırım yapmak değil. Hatta ekran kartı almayabilirim bile diğer bileşenleri yüksek tutmayı düşünüyorum şu an. Oynadığım oyunlara RX 570 ekran kartı gayet yeterli geliyor bana.

Her oyunu FHD Ultra ayarlarda oynayayım düşüncesine sahip değilim.
Mesela CS:GO'yu artık fazla oynamıyorum ama oynadığım zamanlarda +160 FPS almak bana gayet yeterli geliyor :)
Witcher 3 oyununda, Middle Earth Shadow Of War oyununda orta-üst seviye grafik ayarında sabit 55-65 arası FPS alıyorum (1920*1080), takılma olmuyor gecikme olmuyor bir sıkıntı olmadan keyifle oynuyorum.

Ekran kartını daha sonradan belki 1-1.5 yıl sonra işlemcimin de destekleyebileceği üst seviye bi karta çeviririm. Şu anlık bu fikre odaklanıyorum.

Bundan ötürü PSU dan ve anakarttan kısmak istemiyorum.
AM4 sokete destek 2020 yılında bitecek. Eğer şu an size sisteminiz yeterli geliyorsa, yükseltme işlemini erteleyebilirsiniz.
Yükseltme işlemini şimdi yapmak isteseniz dahi bence PSU yeterli ve kaliteli.

AM4 sokete destek 2020 yılında bitecek. Eğer şu an size sisteminiz yeterli geliyorsa, yükseltme işlemini erteleyebilirsiniz.
Yükseltme işlemini şimdi yapmak isteseniz dahi bence PSU yeterli ve kaliteli.

Peki Intel tarafında ki işlemci soketlerinin desteği kalkacak mı yakın tarih içinde ? Çünkü ekran kartından önce işlemciye destek vermek istiyorum. Ekran kartı şu an yetiyor bana.
i5 9600K, Aorus Z390 Elite, Corsair Hydro Series H100i RGB Platinum. Bu üçlüyü almayı düşünüyorum. Nasıldır sizce ?

Son düzenleme:
Peki Intel tarafında ki işlemci soketlerinin desteği kalkacak mı yakın tarih içinde ? Çünkü ekran kartından önce işlemciye destek vermek istiyorum. Ekran kartı şu an yetiyor bana.
i5 9600K, Aorus Z390 Elite, Corsair Hydro Series H100i RGB Platinum. Bu üçlüyü almayı düşünüyorum. Nasıldır sizce ?
10. nesil işlemcilerde soket değişecek diye biliyorum.
Ancak i5 9600K çok güçlü bir işlemci ve size uzun yıllar yetecektir. 10. nesil işlemcileri beklemenize gerek yok.

10. nesil işlemcilerde soket değişecek diye biliyorum.
Ancak i5 9600K çok güçlü bir işlemci ve size uzun yıllar yetecektir. 10. nesil işlemcileri beklemenize gerek yok.
O zaman alacaklarım belli oldu kesinleşti.

Hocam bilginiz varsa eğer maksimum 700TL verebileceğim bir hoparlör düşünüyorum. Temiz ses cızırtı yapmayan bass ve ses seviyesi yüksek tatmin edici olan bir bilgisayar hoparlörü. Ne önerebilirsiniz ?

O zaman alacaklarım belli oldu kesinleşti.

Hocam bilginiz varsa eğer maksimum 700TL verebileceğim bir hoparlör düşünüyorum. Temiz ses cızırtı yapmayan bass ve ses seviyesi yüksek tatmin edici olan bir bilgisayar hoparlörü. Ne önerebilirsiniz ?
Hoparlör kullanmıyorum. Yeni bir konu açarsanız arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Hoparlör kullanmıyorum. Yeni bir konu açarsanız arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Tamamdır o zaman öyle yapayım. Size alacağım tüm parçaları yazayım bir sorun uyuşmazlık güç problemi vb. sorun var mı diye yorumlayabilir misiniz ? Benim içime sindi bir de bilir kişilerden yorum almak istedim.

Dostum sana fıstık gibi öneriler
- İşlemci Ryzen 1600 B2 (B2 olması önemli 6 Core 12 Thread 12nm bir işlemci) => 600₺
- 1660Ti Ekran Kartı (Asus ROG Strix) => 2300₺
- İnventusta 600w 80+ Zalman PSU var onu tavsiye ederim (295₺)
- XPG 512 SSD alırsan zaten HDDye çok bir ihtiyacın olmaz elindeki yeterli benim düşüncemce.
Elindeki işlemciyi ve ekran kartını da 1200-1500₺ civarı bir piyasa ile elden çıkar en kötü ihtimalle 2100₺ gibi bir mebla ile uçak inşa edersin toplam.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı