Ryzen 3 2300X ve RX570 FPS Düşmesi Sorunu

Hieronymose

Kilopat
Ghost Recon Wildlands, AC Unity ve AC Odyssey oyunlarında hangi ayarlarda olursa olsun FPS drop yaşıyorum, özellikle fazla detay olan kısımlara baktığımda oluyor bu durum. Neden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Arada bir oyunlarda ses cızırdaması eşliğinde 5-10 saniyelik kasma da oluyor.

Ses cızırdama olayı ses driverlarından kaynaklanıyor olabilir birde ses driverlarını kaldırıp bir süre öyle kullanıp test edermisin.
Tamamdır deniyeceğim bu akşam. Unity oynuyorum kalabalığa bakıyorum düşüyor çıkıyor sonra kafamı çeviriyorum 60'ın üstüne çıkıyor. Aynı durum Ghost Recon Wildlands ve AC Odyssey de de var
Birde oyun oynarken Msi Afterburner uygulaması görüntülerinde işlemci ve gpu kullanımları sürekli değişken sorun buradan kaynaklanıyor olabilir mi acaba ?

Ghost Recon Wildlands, AC Unity ve AC Odyssey oyunlarında hangi ayarlarda olursa olsun FPS drop yaşıyorum, özellikle fazla detay olan kısımlara baktığımda oluyor bu durum. Neden olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Arada bir oyunlarda ses cızırdaması eşliğinde 5-10 saniyelik kasma da oluyor.
bende o sistemi alıcam memnun musun ısınma felan varmi pubg felan kaç fps high da

Dostum kasmalar eşliğinde ses cızırdamasına ben de maruz kalmışımdır. CPU ve GPU sıcaklıklarına oyun oynarken (oyun penceresine odaklıyken) bakar mısın? Yüksek ihtimalle parçaların yeteri kadar soğuyamıyor.

CPU kullanımının sürekli değişken olması, CPU'nun sıcaklığı üst seviyedeyken kendini dinlendirmek istemesinden kaynaklanıyor olabilir. Kesin bir şekilde olur demiyorum bu arada, olabilir diyorum.

Bu arada o bilgisayarda sorunu giderene kadar uzun süre oyun oynamamaya çalış, bilgisayarına sıcaklıktan ötürü zarar verme ihtimalin var.

Hocam sisteme MSI Afterburner gibi bir program kurup, oyuna girip değerleri bir süre izlemelisin.

Mesela CPU ve GPU kullanimlari yüzde kac, Sicakliklar ne durumda ve özellikle RAM kullanim durumu nasil?
Bunlara bakmalisin. Eger RAM kullanimi 100% ise ve oyunda anlik donmalar(yani mesela fps 60-70 arasiyken arada 3-5fpslere düşüyorsa) cok yuksek ihtimalle sorun RAMdedir.

Sonuclari bir sure inceleyip buraya yazarsan daha rahat yardimci olabiliriz.

Dostum kasmalar eşliğinde ses cızırdamasına ben de maruz kalmışımdır. CPU ve GPU sıcaklıklarına oyun oynarken (oyun penceresine odaklıyken) bakar mısın? Yüksek ihtimalle parçaların yeteri kadar soğuyamıyor.

CPU kullanımının sürekli değişken olması, CPU'nun sıcaklığı üst seviyedeyken kendini dinlendirmek istemesinden kaynaklanıyor olabilir. Kesin bir şekilde olur demiyorum bu arada, olabilir diyorum.

Bu arada o bilgisayarda sorunu giderene kadar uzun süre oyun oynamamaya çalış, bilgisayarına sıcaklıktan ötürü zarar verme ihtimalin var.
Oyunu açar açmaz da aynı şekilde oluyor bu durum ve hazır sistem nasıl sıcaklıktan sorun çıkarır ki.
Hocam sisteme MSI Afterburner gibi bir program kurup, oyuna girip değerleri bir süre izlemelisin.

Mesela CPU ve GPU kullanimlari yüzde kac, Sicakliklar ne durumda ve özellikle RAM kullanim durumu nasil?
Bunlara bakmalisin. Eger RAM kullanimi 100% ise ve oyunda anlik donmalar(yani mesela fps 60-70 arasiyken arada 3-5fpslere düşüyorsa) cok yuksek ihtimalle sorun RAMdedir.

Sonuclari bir sure inceleyip buraya yazarsan daha rahat yardimci olabiliriz.
Akşam yükteyken aldığım değerlerin resmini atarım o halde Ram kullanımını da gösteriyoruz o zaman sanırım Afterburnerdan.

Gene de olabilir, sıcaklıklara neden bakmıyorsun?

Tamam bakınca değerleri atıcam o zaman.
Bu arada sistem daha iki haftalık itopyadan aldım ve özellikleri bu şekilde;

GIGABYTE A320M S2H AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) VGA DVI HDMI Anakart
AMD Ryzen 3 2300X Soket AM4 3.5GHz 8MB Önbellek 4 Çekirdek 12nm İşlemci Tray
Sapphire RX570 PULSE OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
CORSAIR 8GB DDR4 2666MHz CL16 Kırmızı Vengeance Single Kit Ram
Power Boost C013B 500W 3x120mm RGB Fanlı USB 3.0 Gaming Kasa
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
392330

Oyun İlk açıldığında bu şekilde yine kasma oldu.

392332

Kasma anı.

392334

Sıcaklık Max 73 C gördüm 10 dk geçtiğinde bu son SS Gpu %0 oluyo kasma anında sürekli.
Gene de olabilir, sıcaklıklara neden bakmıyorsun?

Oyun içi bu şekilde bir fikrin var mı ?

Son düzenleme:
Tamam bakınca değerleri atıcam o zaman.
Bu arada sistem daha iki haftalık itopyadan aldım ve özellikleri bu şekilde;

GIGABYTE A320M S2H AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) VGA DVI HDMI Anakart
AMD Ryzen 3 2300X Soket AM4 3.5GHz 8MB Önbellek 4 Çekirdek 12nm İşlemci Tray
Sapphire RX570 PULSE OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
CORSAIR 8GB DDR4 2666MHz CL16 Kırmızı Vengeance Single Kit Ram
Power Boost C013B 500W 3x120mm RGB Fanlı USB 3.0 Gaming Kasa
Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
Eki Görüntüle 392330

Oyun İlk açıldığında bu şekilde yine kasma oldu.

Eki Görüntüle 392332

Kasma anı.

Eki Görüntüle 392334

Sıcaklık Max 73 C gördüm 10 dk geçtiğinde bu son SS Gpu %0 oluyo kasma anında sürekli.

Oyun içi bu şekilde bir fikrin var mı ?
FPS değerleri bence gayet iyi zaten amd kartlar assasins oyunlarında nvidia kartlara göre daha düşük fps veriyor, sıcaklıklarda gayet normal ben sorunun ram'den kaynaklandığını düşünüyorum hala.

FPS değerleri bence gayet iyi zaten amd kartlar assasins oyunlarında nvidia kartlara göre daha düşük fps veriyor, sıcaklıklarda gayet normal ben sorunun ram'den kaynaklandığını düşünüyorum hala.
Lowa alsam da aynı ama nasıl normal oluyor ki. Bu arada fps düştüğü sırada gpu kullanım oranı da anlık olarak düşüyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı