Ryzen 3 3100 ısınıyor mu?

mertkacmaz1

Femtopat
Daha fazla  
Ben her baktığımda AMD ısınıyor vesaire gibi konuşmalar görüyordum. Şu an Intel i5-4460 işlemci kullanıyorum ve Ryzen 3 3100 işlemcisi bana almak için uygun geldi. Fakat ısınma problemi olur mu? Mesela Battlefield V gibi bir oyunu kaç saat boyunca oynayabilirim?

Ben her baktığımda AMD ısınıyor vesaire gibi konuşmalar görüyordum. Şu an Intel i5-4460 işlemci kullanıyorum ve Ryzen 3 3100 işlemcisi bana almak için uygun geldi. Fakat ısınma problemi olur mu? Mesela Battlefield V gibi bir oyunu kaç saat boyunca oynayabilirim?

Sese katlanacaksan hiç sıkıntısı yok. Öyle kaç saat oynarım diye sınırlama da olduğunu düşünmüyorum. Ryzen 3 3100 sahibiyim. Neredeyse PC 7/24 açık. 24 saatin 7-10 saati oyun oynuyorum desem bir sıkıntısı olmuyor, bir tek biraz sesi var işte. İyi bir kulaklıkla duymazsın bile.

Hiç sıkıntı olmaz korkma eğer ısınmasın falan dersen 100 TL'ye Snowman M.200 al 65 derece üstüne çıkmaz oyunlarda hatta overclock bile yaparsın.

İstersen aylarca açık bırak, BFV oyna. Doğru montaja ve hava akışına sahipsen hiçbir şey olmaz.

Stok soğutucu ile ısınmıyor, 3.parti soğutma ile hiç ısınmaz. AMD ısınıyor iddiaları küllen yalan. FX zamanında bile sucuk pişerecek abartı kadar ısınmıyordu. AMD çözdü artık onları.

Sıkıntı olmaz. Fakat sen sesinden rahatsız olurum diyor isen bir tık yükseltmeni tavsiye ederim.

Kendim kullanıyorum. Hiçbir ısınma sorunu ile karşılaşmadım. Zaten 4 Core bir işlemci. Yani büyük ısınma sorunları yaşayabilecek bir şey değil.

Kaliteli bir termal macun kullanmandan sonra stok fan bile yeter fakat uzun saatler boyu ısınma yapmaz diyemem. Bunun için bir de kaliteli bir fan almanız yararınıza olacaktır. Termal macun için en az MX-4 alın ama daha üst seviye macunları da alabilirseniz sadece yararınıza olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı