Ryzen 3 3100 ve Stok soğutucu için OC seçenekleri

Öncelikle 1. 2V yetmediğinden eminseniz 1. 3V verin. Sonrasında ise sürekli 0.025- 0 050 civarında aşağı çekin. Her seferinde 5'er 10'ar dakikalık stres testleri yapın ve en minimal ama stabil seviyeye çekmeyi deneyin. Ne zaman Boot etmez veya yeniden başlatır ise bir öncekine voltaj değerini kullanırsınız.
PBO eğer açık ise onu kapatın.
Eğer 80- 85 dereceleri geçer ise testlerde, 1. 1 veya daha düşük voltaj değerleri için uygun hız değerleri bulun veya bulalım.
Çünkü 75- 80 TDP sonrasına gücü yetmiyor stok soğutucunun.
1.25 V bile 90 dereceye sebep oldu.
 
1.2 V da ise 85'i rahat geçecektir. 1. 1 V için uygun bir hız bulmanızı öneririm size. Hem ısınma olmaz hem de yine performanslı kullanırsınız. 4050MHz 1.1 V olarak mesela.
 
1.2 V da ise 85'i rahat geçecektir. 1. 1 V için uygun bir hız bulmanızı öneririm size. Hem ısınma olmaz hem de yine performanslı kullanırsınız. 4050MHz 1.1 V olarak mesela.
Oto voltaj da 4,4ghz de çalıştı lakin cpu-z ile stres testi yaptım sorun çıkmadı voltaj değerlerim 1.116 maksimum aida64 ile sistem kararlılık testinde hata veriyor trde o konuyla ilgili bilgi yok yabancı forumlarda düşük voltaj'dan dolayı cahce hatası diyorlar bugün 4.5ghz denicem açılacağını düşünüyorum lakin cpu-z de sorun yaşamazken neden aida64 ile sorun yaşadım bu testle cinebench r20'de denicem ve işlemcim ile maksimum 60-65 derece arası gördüm stok soğutucu ile.
 
Her program aynı yükte stres uygulamıyor. Bundan dolayı daha ağır bir testte voltaj sorunu vermesi muhtemel. Prime95 ile deneyebilirsiniz. İşlemciyi en çok zorlayan program bu. Hızı yükseltmek yerine düşürmeyi deneyin ayrıca stres testini OCCT veya Cinebench20' den yapın.
 
Kanka voltajı 1.0 verdim 4.0GHz de PC de ekran gitti ama çalışmaya devam ediyordu kasa kaç voltaj veriyim.
Her program aynı yükte stres uygulamıyor. Bundan dolayı daha ağır bir testte voltaj sorunu vermesi muhtemel. Prime95 ile deneyebilirsiniz. İşlemciyi en çok zorlayan program bu. Hızı yükseltmek yerine düşürmeyi deneyin ayrıca stres testini OCCT veya Cinebench20'den yapın.

Kanka voltajı 1.0 verdim 4.0GHz de PC de ekran gitti Prime 95 le yaptım testi doğru diyorsun.
 
İşlemciye yaptığınız tüm overclock ayarlarını kaldırın, auto'ya alın. Sonrasında ise Ryzen Clock Tuner ile Main > diagnostic testi yapıp sonucu atar mısınız?
Bazen çok uzun sürebiliyor, iptal etmeyin testi.
Silikon kalitesine göre öneri yapayım.
 
Tabii ki, en önemli şeylerden birisidir silikon kalitesi. Onu öğrendikten sonra kalitesine göre optimal gelecek bir ayar bulunur.
 
Kanka işlemci çok ısındığı içinde bir yandanda undervolt yapmak istiyorum PC'ye zarar vermez değil mi?
Aga test yaptım 1.050v nin altına geldiğinde işlemci kullanımı %80 ne düştü reset attı pc
Yani önerbileceğin GHz ve voltaj var mı?
 
Son düzenleme:
Bronze gibi duruyor işlemci. Pek bir artış olmaz, sadece UV yapılabilir gibi.3.9GHz ve 1V olarak ayarlayın, en azından ısınmasın. İleride soğutucu alırsanız daha yüksek hızları denersiniz. Kesin değer vermediğiniz için ben de bir şey diyemiyorum.
 

Geri
Yukarı