Ryzen 3 3200G sistem çalışmıyor

mami9998

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem özelliklerim
Ryzen 3 3200G.
2x8 XPG 3200 MHz RAM.
B450M-K
APU sistem.

Arkadaşlar ablam odayı toplarken bilgisayarın kablolarını sökmüş ve bırakmış. Akşam geldiğimde taktım yanıt yok, güç gelmiyor, hiçbir şey çalışmıyor. Bilgisayarcıyı aradım, dediklerini uyguladım gri kablo ile yeşil kabloyu ara kablo ile birbirine değdir çalışmıyorsa PSU gitmiştir dedi ve denedim PSU yanıt vermedi. Bugün PSU aldım soketleri kabloları düzgünce taktım ama bilgisayardan yine yanıt yok. Ne yapabilirim?

Sistem özelliklerim
Ryzen 3 3200G.
2x8 XPG 3200 MHz RAM.
B450M K
APU sistem.

Arkadaşlar ablam odayı toplarken bilgisayarın kablolarını sökmüş ve bırakmış. Akşam geldiğimde taktım yanıt yok, güç gelmiyor, hiçbir şey çalışmıyor. Bilgisayarcıyı aradım, dediklerini uyguladım gri kablo ile yeşil kabloyu ara kablo ile birbirine değdir çalışmıyorsa PSU gitmiştir dedi ve denedim PSU yanıt vermedi. Bugün PSU aldım soketleri kabloları düzgünce taktım ama bilgisayardan yine yanıt yok. Ne yapabilirim?

Bilgisayarcıya götürün göremediğimiz için ne olduğunu buradan ne desek boş. Uzatma ya da prizin kablosu takılımı onu kontrol edin. Güç kaynağı çalışması gerek kısa devre yapınca.

Power SW kablosunu bağlı olduğu yerden çıkartın ve metal bir şeyle iki pini değdirerek çalıştırmayı deneyin.

Sistem özelliklerim
Ryzen 3 3200G.
2x8 XPG 3200 MHz RAM.
B450M-K
APU sistem.

Çözüm bilgisayarcıda. Götürün, başka power supply ile denetin.

Sistem özelliklerim.
Ryzen 3 3200G.
2x8 XPG 3200 MHz RAM.
B450M K
APU sistem.

PSU'daki salteri açtınız mi?

Elektriğe bağlamadan nasıl çalışacak?
Power SW'nin ne olduğuna internetten bakarsınız diye düşünmüştüm. Anakartta, kasa bağlantılarını yaptığınız yerde power sw kablosu olacak. Onu çıkarıp bağlı olduğu iki pini birbirine metal bir cisimle değdirerek çalıştırmayı deneyin. Eğer bu şekilde de çalışmazsa 24 pinlik ana güç kablosunu tam oturmuş mu diye kontrol edin veya çıkarıp tekrar takın.

Power SW'nin ne olduğuna internetten bakarsınız diye düşünmüştüm. Anakartta, kasa bağlantılarını yaptığınız yerde Power SW kablosu olacak. Onu çıkarıp bağlı olduğu iki PIN'i birbirine metal bir cisimle değdirerek çalıştırmayı deneyin. Eğer bu şekilde de çalışmazsa 24 pinlik ana güç kablosunu tam oturmuş mu diye kontrol edin veya çıkarıp tekrar takın.

Sorun anakartta çıktı vatana verdim geldi şu an sıkıntısız bilgisayar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı