Ryzen 3 3300X overclock önerisi

@Stalkerlp hayır ama 78-79 derece normal stok fan kullanıyorsan. O stres testi, normalde o sıcaklıklara çıkmaz.

Hocam selam,

Bugün fark ettim ki gerçek CPU sıcaklık değeri meğerse CPU diyot muş.
AIDA64 de CPU ve altında CPU diyot var.
MSI Afterburner açtım orada işlemci ile ilgili şeyleri OSD'ye verdim.
AIDA da CPU'ya bakıyorum 55 falan diyor
MSI Afterburner 65-70 arası geziyor. Sonra fark ettim ki CPU diyot ile aynı değerler veriyor.

Bu kadar zaman buna hep yanlış bakıyormuşum.
Dün 90ları filan görmüştüm iyi bir şey olmadı sistem de kapanmadı.

Şimdi en son CPB açık limit ise 80 yaptım.
Oyunda 65-70 derece gidip geliyor
4350 MHz'ye çıkıyor.

Stok soğutucu ile ancak bu kadar oluyor demek ki.

Bende diyorum 55 derece stok soğutucu vay diyorum müthiş dasdasdas :D
Güler misin ağlar mısın?

Ancak işlemciden çok memnunum oyunda çok ciddi bir uçuş yaşadım diyebilirim.
Çekirdek sabitlemeye gerek yok sanırsam? ya da 4 yapıp CPB kapatsam diye düşündüm ama bilemedim.

@Stalkerlp ben SE-224-XT soğutucu ile kullanıyorum tavsiye ederim. CPB ve PBO açık şekilde Cyberpunk 2077 sıcaklıkları böyleydi yük ağır olmasına rağmen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@kino
Selamlar sizi de çok meşgul ettim kusura bakmayın
Bugün paraya kıyıp soğutucu aldım stock yetmeyecekti belliydi zaten. Cooler Master Hyper 212 Spectrum model soğutucu aldım

Şimdi Cyberpunk'da ben de denedim CPB ve PBO açık 55 - 60 arasında kalıyor.

İçim rahatladı şimdi. Masraf oldu ama en azından uzun ömürlü kullanırım artık. Çok teşekkürler yardımınız için.

@kino
Hocam saygılar.
Ben size bir danışmak istedim.
Şimdi PBO ve CPB açık iken dikkatimi çekti oyunda vs voltaj bazen düşüyor bazen 1.41'lere çıkıyor sonra galiba biraz fazla gibi geldi sıcaklıktan yana sorun değil ama merak işte.
Sonra düşündüm zaten çoğunlukla 4350MHz de çalışıyor Max da bu ama bazen 4300 3800 vs düşüyor.
Sonra dedim ben bunu manuel o.c yaparsam ne olur diye?
PBO ve CPB kapattım.
Direk 4350MHz yaptım.
Voltaj hep 1.297 ve 1.308 arasında daha fazla olmuyor zaten BIOS da 1.30 diyor.
Bu da aldığım sonuç AIDA da sizce böyle daha mı iyi?

1650055079031.png

@Stalkerlp sana kalmış yalnız frekansın oyun içerisinde sıçraması garip geldi. Böyle de kullanabilirsin stabilse.

World of Warcraft oynuyorum galiba zorlayıcı yerlerde gezince hep 4350 ama bazen çok başka boş yerlere gidince 4300 de oluyor

Ama mesela Cyberpunk 2077 de hep 4350 hiç düşmemişti o nedenle dedim bunda en azından voltaj sürekli değişmiyor ve Max'ı biraz daha düşük diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı