Ryzen 3 4300GE sistem ne kadar eder?

Herkese iyi akşamlar. Yeni bir sisteme ya da laptop a geçmek istiyorum. 20k gibi bir bütçem hazır. Madem yenisine geçiyoruz eskini satıp bütçeyi daha da arttırmak istiyorum. 2021 yılında aldığım ve sonrasında hiç piyasaya bakmadığım için fiyatlara pek hakim değilim. Bu sistemi ne kadar bir ücret ile ilana koyarsam makül bir fiyat olur acaba? Şimdiden teşekkürler iyi günler.
  • işlemci: AMD Ryzen 3 4300GE​
  • Anakart: BIOSTAR A520mh 4000MHz​
  • RAM: Crucial Ballistix 2x8GB 3200MHz DDR4 CL16​
  • Kasa: GameGaraj 650W 80+ Bronz​
  • SSD: 240 GB SSD (ya da 500 GB M.2 SSD)​

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR4 sistem toplamayı düşünüyorsan bence yükseltme yapabilirsin. RAM'ler ve anakart yeterli. Ekran kartı ve işlemci alıp güzel yükseltme yapabilirsin.

20k bütçe varsa eğer bunu 6k gibi bir fiyata satın ve 7500F-Rtx 4060'lı bir sistem alın derim. Sıfırdan bir sistem toplarsanız eğer pahalıya gelir. Hazır sistem almak daha mantıklı bu bütçelerde. Eğer ki sıfırdan değilde orta hesaplı bir yükseltme yapmak isterseniz de, işlemciyi ikinci el R5 5600, ekran kartınıda sıfır Rtx 4060 alabilirsiniz. 14K'ya yakın bir fiyatı olur bu ikilinin sizd maaliyeti.

Aynı sistemi kullanıyorum tabii ekstra oalrak RX6500 var ekran kart olarak RX6600 ve 5600 alabilirin DDR4'ten DDR4'e geçmek pek mantıklı değil.

Hocam AMD ekran kartlarından gram anlamıyorum ben modelleri falan olsun. Ayrıca DLSS olsun diğer özellikleri olsun NVIDIA model bir ekran kartı almak istiyorum. İşlemci olarak dediğiniz gibi 3.5k gibi bir fiyata 5600 mantıkı gibi. Teşekkür ederim.

20k bütçe varsa eğer bunu 6K gibi bir fiyata satın ve 7500F-RTX 4060'lı bir sistem alın derim. Sıfırdan bir sistem toplarsanız eğer pahalıya gelir. Hazır sistem almak daha mantıklı bu bütçelerde. Eğer ki sıfırdan değil de orta hesaplı bir yükseltme yapmak isterseniz de, işlemciyi ikinci el R5 5600, ekran kartını da sıfır RTX 4060 alabilirsiniz. 14K'ya yakın bir fiyatı olur bu ikilinin sizd maaliyeti.

Parçalara ayrı ayrı hiç bakmamıştım bir önceki mesajlardan sonra bakayım dedim cidden 13-14K arası hallediliyor. AMD Ryzen 5 5600 ve RTX 4060 mantıklı gelmeye başladı. Teşekkür ederim.

DDR4 sistem toplamayı düşünüyorsan bence yükseltme yapabilirsin. RAM'ler ve anakart yeterli. Ekran kartı ve işlemci alıp güzel yükseltme yapabilirsin.

Yine DDR4 sistem toplayacağım çünkü DDR5'e bütçe çıkaramam şu anda. Sizin ve diğer kişilerinin yorumu üzerine AMD Ryzen 5 5600 ve RTX 4060 gibi bir Update yapmayı planlıyorum. Sadece bu anakarttan emin değişim. İyi birşey mi acaba?

Hocam AMD ekran kartlarından gram anlamıyorum ben modelleri falan olsun. Ayrıca DLSS olsun diğer özellikleri olsun NVIDIA model bir ekran kartı almak istiyorum. İşlemci olarak dediğiniz gibi 3.5k gibi bir fiyata 5600 mantıkı gibi. Teşekkür ederim.

Parçalara ayrı ayrı hiç bakmamıştım bir önceki mesajlardan sonra bakayım dedim cidden 13-14K arası hallediliyor. AMD Ryzen 5 5600 ve RTX 4060 mantıklı gelmeye başladı. Teşekkür ederim.

Yine DDR4 sistem toplayacağım çünkü DDR5'e bütçe çıkaramam şu anda. Sizin ve diğer kişilerinin yorumu üzerine AMD Ryzen 5 5600 ve RTX 4060 gibi bir Update yapmayı planlıyorum. Sadece bu anakarttan emin değişim. İyi bir şey mi acaba?

Sıkıntı olmaz hocam.

Sıkıntı olmaz hocam.

Hocam son ufak bir sorum daha olacak.
Amd Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Ãekirdek 35mb Am4 Tray IÅlemci Fiyatı, Yorumları - Trendyol işlemciyi 3.5k ya buradan buldum. Sıfır galiba insanlar sorun olmadığını yazmış. Ayrıca bunlarda işlemci soğutucusu yok. Kule tipi bir fan yeterli olur mu yoksa eski işlemcinin fanı yeterli midir? Ekran kartı olarak bu markalar arasında hangisini önerirsiniz ya da farkı bir marka öneriniriz var mı acaba? Arasında bildiğim Gigayte ve Asus var. Sırf beyaz diye mi fiyat farkı var anlamadım. Galax yada Paliti pek bilmiyorum sadece isim olarak.

1719860336031.png

En başta ki Galax modeli iyidir soğutma performansı olarak. Oyunda alacağınız FPS'ler tüm markalarda aynı sadece soğutma performansı değişiyor.
Ryzen 5 5600'ü stok fan ile kullanabilirsiniz ama uzun kullanım da kule tipi soğutucu çok daha sağlıklı olur.
Bütçe artmazsa:

Bütçe artarsa:

Pearles assasinss fazlasıyla yeterli olur, bütçe yeterliyse onu alın direk ama assasin king'de üzmez sizi bu işlemci için.

Şimdiden hayırlı olsun.
Paylaştığınız linkte ki işlemci modelinde stok soğutucu bulunmamakta bilginiz olsun.

Paylaştığınız linkte ki işlemci modelinde stok soğutucu bulunmamakta bilginiz olsun.

Evet hocam gördüm. Onu seçme amacım fiyatı. Anladığım kadarıyla bunlar sıfır ürün. Toplu şekilde alındığı için kutusu ve soğutucusu yok. Galax konusunda da kararsızım. Yıllardan beri ASUS, MSI, Gigabyte isimlerini duyduk. Şimdi bu tür markalar bana nedense güven vermiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı