Çözüldü Ryzen 3400G High Sierra kurulumunda bölge yeri öncesi 25 dakika bekletti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dorukmacdo

Hectopat
Katılım
2 Şubat 2021
Mesajlar
148
Makaleler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhbalar. Ben bugün High Sierra kurulumunu yaptım ama bölge yeri gelmesi gerekirken ekteki olan yerden beni 25 dk bekleti.

Donanımım:
  • Ryzen 3400G.
  • B450 S2H.
  • 3600 MHz 8x2 toplam 16 GB RAM.
  • M.2 SSD 250GB.
  • 2TB Seagate hard disk.
  • 2TB Seagate hard disk.
  • 1TB WD hard disk.
  • NVIDIA 1050 Ti

Kurulum yaptığım USB EFI dosyam:

 

Dosya Ekleri

  • 4ab40eed-ba3f-4a33-aa23-616d5ccaac65.jpg
    4ab40eed-ba3f-4a33-aa23-616d5ccaac65.jpg
    218,4 KB · Görüntüleme: 82
Çözüm
Tamam zaten "nv_disable = 1" ekleyince açılıyor. WhateverGreen.kext silip de deneyeceğim. Clover endrandomseed hatası aldığım için bana EFI atmanız lazım aptifixdriverefi64.EFI her şeyi denedim ama düzeltemedim.
EFI dosyanızı az önce kontrol ettim ve karman çorman. Gereksiz çok fazla boot argümanları ve birçok gereksiz veya eksik kext dosyaları var. Bu yüzden muhtemelen hata alıyorsunuz. Bunu çözmek için Clover'dan önce EFI (23-11-2021) buradaki EFI dosyasını indirin (Technopat'ın Yiğit Gençer'in yapmış olduğu bir EFI) ve işlemcinizin çekirdek sayısına göre olan config dosyasını "config.plist" olarak adlandırın ve şu an sahip olduğunuz EFI dosyasını tamamen silip bunu koyun. Bu işlemleri yaptıktan sonra EFI dosyasının içi ve dışı nasıl gözüküyor ekran görüntüsü ile belirtin.
Oldu attığınız EFI bu sefer çalıştı çok teşekkürler. Şimdi monütörden nasıl ses alabilirim veya başka yapmam gereken bir şey vardı?
Dock (yani alttaki program yöneticisi gibi kısım) saydam mı? Eğer öyleyse grafik hızlandırma da vardır ve eğer öyleyse muhtemelen monitörden ses alabilirsiniz. Eğer şu an AppleALC kullanıyorsanız bir de VoodooHDA ile deneyin, eğer VoodooHDA kullanıyorsanız AppleALC ile deneyin.
 
Son düzenleme:
Dock (yani alttaki program yöneticisi gibi kısım) saydam mı? Eğer öyleyse grafik hızlandırma da vardır ve eğer öyleyse muhtemelen monitörden ses alabilirsiniz. Eğer şu an AppleALC kullanıyorsanız bir de voodoohda ile deneyin, eğer voodoohda kullanıyorsanız AppleALC ile deneyin.

Dock saydam, VoodooHDA ekleyince AppleALC çıkartıyım mı?
 
Tamam her şey tamam ama azıcık seste cızırtı var monitörden ses gelmiyor. Fakat Display Port kullanıyorum.
Zaten VoodooHDA pek iyi bir ses kalitesi vermediği için cızırtılı olması biraz normal. Onun dışında hoparlör direk monitörün içinde mi yoksa ekstra olarak monitörde olan AUX portunu mu kullanıyorsunuz? Eğer direk monitörün içinde olan bir hoparlörden bahsediyorsanız ekstra şeyler yapılması gerekebilir.
 
Zaten voodoohda pek iyi bir ses kalitesi vermediği için cızırtılı olması biraz normal. Onun dışında hoparlör direk monitörün içinde mi yoksa ekstra olarak monitörde olan AUX portunu mu kullanıyorsunuz? Eğer direk monitörün içinde olan bir hoparlörden bahsediyorsanız ekstra şeyler yapılması gerekebilir.

Monitörün içindeki hoparlör.
Zaten voodoohda pek iyi bir ses kalitesi vermediği için cızırtılı olması biraz normal. Onun dışında hoparlör direk monitörün içinde mi yoksa ekstra olarak monitörde olan AUX portunu mu kullanıyorsunuz? Eğer direk monitörün içinde olan bir hoparlörden bahsediyorsanız ekstra şeyler yapılması gerekebilir.

AppleALC ekledim şimdi ekran kartım tanınmadı.
 
Son düzenleme:
Monitörün içindeki hoparlör.


AppleALC ekledim şimdi ekran kartım tanınmadı.
O zaman emin değilim. Eğer ekran kartının grafik hızlandırması gitti ise önceden hangi kext dosyasını kullanıyorsanız onu geri ekleyin. Ekstra olarak kontrol etmek için sol üstten "Apple" logosuna tıklayın ve oradan "Bu Mac Hakkında" kısmına tıklayın. Bundan sonra açılan pencere kısımında "...1050 Ti" yazıyor ise sıkıntı yoktur.
 
O zaman emin değilim. Eğer ekran kartının grafik hızlandırması gitti ise önceden hangi kext dosyasını kullanıyorsanız onu geri ekleyin. Ekstra olarak kontrol etmek için sol üstten "Apple" logosuna tıklayın ve oradan "bu Mac hakkında" kısmına tıklayın. Bundan sonra açılan pencere kısımında "...1050 Ti" yazıyor ise sıkıntı yoktur.

Tamam yeniden başlatınca düzeldi AppleALC yaptım seste sıkıntı yok. Monitörden nasıl ses alabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam yeniden başlatınca düzeldi AppleALC yaptım sesde sıkıntı yok. Monitörden nasıl ses alabilir?
Monitörden monitöre değişecektir muhtemelen. "Sistem Tercihleri" programına girin ve "Ses" seçeceğine girin, oradan "Çıkış" kısmına tıklayın ve oranın ekran görüntüsünü atın.
 

Geri
Yukarı