Ryzen 3600 ısınma sorunu

Zinesia

Decapat
Arkadaşlar yeni işlemci anakart ve RAM aldım fakat işlemci sıcaklığım 80 dereceden aşağıya düşmüyor ne yapmam gerek?
İşlemcim: Ryzen 5 3600.
Anakartım: ASUS Prime 450M-K.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni işlemci anakart ve RAM aldım fakat işlemci sıcaklığım 80 dereceden aşağıya düşmüyor ne yapmam gerek?
İşlemcim: Ryzen 5 3600.
Anakartım: ASUS Prime 450M-K.
yükte mi bu değeri alıyorsunuz? Yükde ve biosta boostlar açık şekilde bu değerleri alıyorsanız gayet normal. Muhtemelen stok soğutucu kullanıyorsunuz. O yüzden gayet normal

yükte mi bu değeri alıyorsunuz? Yükde ve biosta boostlar açık şekilde bu değerleri alıyorsanız gayet normal. Muhtemelen stok soğutucu kullanıyorsunuz. O yüzden gayet normal
Hiçbir yük altında olmadığında bile 45 derecelerde oluyor ve bazen bir anda hiçbirşey yapmamama rağmen 60 derecelere çıkabiliyor.
Stok fan ile normal ısınması ekstra bir soğutucu almanız gerek kule tipi uygun olur.
Peki dışardaki havayı içeri mi yoksa içerdeki havayı dışarı mı üflemesi gerek ?

Dışarıdan alıp, içeridekini dışarıya atacak bu kasa içi hava sürkülasyonu ile alakalı olacak. Sizin alacağınız kule tipi direk işlemciye müdahale edecek ona göre konumlanması gerek kasa içi fanların. Haliyle sıcak hava eksoz fanından tahliye edilecek. @Zinesia

Sıcak havanın üste çıktığını ve üst taraftaki fanlarla o havayı dışarı atabileceğimiz hakkkında bir bilgi görmüştüm. Doğru mudur acaba ?
Güzel yazmışsın eline sağlık fakat işlemcim yük altında olmadan 60 derecelerde geziyor oyuna girdiğimde 90 larda dolaşıyor ve işlemcinin limit derecesi 95 . Bazen oyunun ortasında gidiyor ne yapmam gerek acaba bir bilginiz var mıdır ?

Son düzenleme:
Doğrudur. Soğuk da tersi. Kasa hava içi sirkülasyonu da önemli olmazsa kasa kapağını acık tutup deneyin birde işe yarayacakmı diye.

Hocam termal macunla ya da kasa havalandırmasıyla ilgili bir sıkıntı olabilir. Ek olarak, stok fanın kaç kanadı var? Bazı işlemcilerin içerisinden 7 kanatlı soğutucular çıkıyor bunlar 1900rpm'de çalıştığı için soğutma konusunda sıkıntı çıkartabiliyor. Şayet 7 kanatlıysa sizdeki AMD'ye ticket atıp değişim isteyin.

Takipteydim. Bu benim merak ettiğim bir konu da 5 kanatlı soğutucu ile 7 kanatlı soğutucu arasındaki fark ne hangisi daha iyi vs test ettiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…