Ryzen 3600 + RX 5700XT ısı değerleri

Hocam MB511 mevcut stoklarda bulunmuyor ya da ben göremedim. Dediğiniz gibi Gaming gecesini bekleyebilirim ancak o günlerde çıkan kasalar genelde performanslı kasalar değil.

Airhawk Duo ürününü ilk defa görüyorum. Bu kasayı da mevcut stoklarda bulamadım. Sizce bu kasa 275R airflow ya da MSI MAG Forge 100R'den daha iyi bir model midir?

Hocam öneriniz güzel, teşekkür ederim. Fakat şu ortamda parçalarımı başka yere taşıyacak durumda değilim. Mağazadan parça alışverişini bile çekinerek yapıyorum. Ayrıca kasanın yan kapağını çıkardığımda sıcaklık düşüşü elde ettiğim için kasa şu an baş şüpheli oldu benim de gözümde :)

Bu kasa kullandığım modeli uygun fiyatlısı. 20 cm fanlar gerçekten daha az ses çıkarıyor ve daha fazla hava akışı sağlıyor. Görüntü olarak da ARGB desteği var. Almışken bekleyip güzel model alın. Sonradan pişmalık yaşamaktan iyidir.
Bu kasa pahalı ama ben çok beğeniyorum.
Bu gerçekten benim de çok beğendiğim hava akışının mükemmel olduğu kasa.

Bu kasa pahalı ama ben çok beğeniyorum.
Hocam kasa gerçekten çok güzel duruyor ama bu da bütçeyi aşıyor :/

Bu kasa kullandığım modeli uygun fiyatlısı. 20 cm fanlar gerçekten daha az ses çıkarıyor ve daha fazla hava akışı sağlıyor. Görüntü olarak da ARGB desteği var. Almışken bekleyip güzel model alın. Sonradan pişmalık yaşamaktan iyidir.

Bu bu kasanın stoklara girmesini bekle mi diyorsunuz ? Diğer kasalara nazaran daha mı performanslıdır bu kasa ?

Yaklaşık 1 senedir aynı şeyi yazıyorsun birader, para mı verdiler sana? Gidip bariz bir şekilde sorunlu olan TUF serisi kartları alıyorsunuz sonra her yerde zırıl zırıl ağlıyorsunuz 5700XT sorunlu diye. Ne güzel genelleme be... Kart zaten sıkıntılı şaşılacak bir durum yok. Lafa bak. Gerçek hayatta senle tanışmak isterdim. Güzel kafa açıyorsun vesselam.
Sana sadece gülüyorum dostum. Polemik yaratma, adam güncel sürüm kullandığı kart ısınıyor diyor. Demek ki 1 senedir boşa yazmıyorum. Ayrıca ben kartın her zaman performanslı olduğunu belirtiyorum. Ama inan sen hiç kafa açmıyorsun ve senin kafa yapın da bir insanla zaten tanışmak istemem uzak dur mümkünse saygılar ;).

Sana sadece gülüyorum dostum. Polemik yaratma, adam güncel sürüm kullandığı kart ısınıyor diyor. Demek ki 1 senedir boşa yazmıyorum. Ayrıca ben kartın her zaman performanslı olduğunu belirtiyorum. Ama inan sen hiç kafa açmıyorsun ve senin kafa yapın da bir insanla zaten tanışmak istemem uzak dur mümkünse saygılar ;).
Lütfen kavgaya hiç gerek yok amacımız arkadaşa yardım etmek bide siz uğraştırmayın başlatan için diyorum saygılar.

Bir adet hatalı ürüne denk gelip 1 sene boyunca bütün RX5700XT konularında aynı şeyi yazman... Adamın benchmark testi yaptığı programların seviyesini bilmeden, kasa havalandırmasını bilmeden " 1 senedir boşa yazmıyorum demek" Harbiden kafa yapın belli yani.
Senin gibi insanları toplumdan soyutlamadıkça, yanlış yönlendirmelerden dolayı bu insanlar her daim kazık yemeye devam edecekler. Yoksa mikron önemin yok kafamda.
Sana fazla gelmiş zaten o kart sen 2060'ınla takıl. Limitin o yani.
Dipnot: O sondaki emojini yerim senin. Kalitesiz.
Neyse çocuk avutamayacağım uzatma konunun çizgisi bozulmasın. @Afrojack kusura bakma kardeşim konun amacına çıktığım için.

Merhabalar. İncehesap indirimlerinde fırsat bulmuşken GTX 1070 ekran kartımı, Sapphire RX 5700XT Nitro+ kartına güncelledim. Tabi bu güncellemeyle bazı sıkıntılarım oldu. Ekran kartı sıcaklığım boşta 50, yükte ise funmark testinde 10 dakika bile dolmadan 80 dereceye, hotspot 102 dereceye, VRM 85 dereceye, Memory 86 dereceye ulaştı. Bu sıcaklıklar bu model için fazlasıyla sıcak geliyor bana. Ayrıca örneğin; Apex Legends oyununda microstutter dediğimiz olayı bariz şekilde yaşıyorum. Anlık sahne değişimlerinde FPS anlık olarak 144'ün altına düştüğünde çok göze çarpıyor. Şu an sistemimde 550W güç kaynağı kullanıyorum. İnceleme yaparken sisteme yeteceğini görmüştüm ancak acaba diyorum PSU kaynaklı darboğazlar mı yaşıyorum?

Bunlar dışında Ryzen 3600 işlemcimde de gereksiz sıcaklık yükselmeleri yaşıyorum. Soğutucu olarak Arctic Freezer 34 modelini kullanıyorum. Boşta sıcaklık değerleri normal sayılabilir ancak, Cinebench R20 testinde 4.01 GHz'de ve 1.35V gibi komik değerlerde bile işlemci sıcaklığı neredeyse 79 dereceye varıyor. İşlemci termal macunu 6 ay önce sürüldü. Sürülen macun modeli de Arctic - MX4 modeli.
Bütün bunlar kasadaki hava akışını sorgulatıyor. Kasanın temizliği yeni yapıldı. Mevcut kullandığım kasa şu. Biliyorum ilk görünce ön yargı ile bakılıyor, çok dandik gözüküyor. Ancak kasanın Türkiye'deki Frisby, Gamepower gibi markalardan iyi olduğunu söyleyebilirim. Ekran görüntüsü de paylaşıyorum. Kasamda şu an önde 3, üsttte 2, arkada 1 adet olmak üzere toplam 6 adet fan mevcut. Bu fanlardan kasadan önden hava girişini alan ve egzoz görevi gören 2 fanın sadece kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Diğer fanlarım biraz dandik.
Tüm sistem özelliklerim imzamda yazıyor. İşletim sistemim orijinal, tüm Windows güncellemeleri, sürücü güncellemelerim kurulu ve güncel. Bu anlattıklarımdan yola çıkarak sorularım şunlar:

1.35V komik bir deger mi???? 1,2 ay kullanimdan sonra degredation baslama sansi yuksek. 1.3V ve assagisi gunluk kullanima uygun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı