Ryzen 3600 sistem toplama

Hocam bahsettiğiniz anakart 2133 MHz destekliyor. RAM'lerden tam faydalanmak istiyorum. 3000 MHz destekleyen anakart önerebilir misiniz? Kulaklık değil de SSD unutmuşum.
Hayır dostum anakarta en düşük 2133 MHz takabiliyorsun fakat en yüksek 3200 MHz takabiliyorsun. Oraya en düşük değeri yazmış satıcı.

Hayır dostum anakarta en düşük 2133 MHz takabiliyorsun fakat en yüksek 3200 MHz takabiliyorsun. Oraya en düşük değeri yazmış satıcı.

Hocam kusura bakmayın alt kısmı okumamışım. Anakart aklıma yattı. Dediğiniz modelle değiştireceğim.

Bu kasa ve SSD'yi tavsiye eder misiniz? İleride M.2 SSD'ye geçebilirim. Şu an çok pahalı.

Son düzenleme:
Merhabalar, sisteminizde gördüğüm tek eksik/düşük yan anakartın yonga setinin A320 olması B450 ve ya B550 yonga setli bir anakart tercih ederseniz daha stabil bir sistem olacaktır. İyi Forumlar.

Öncelikli olarak sistem dengesiz olmuş.
1) B450 anakart almanız gerekiyor hem güncel hem de o fiyata B450 anakart alırsınız
2) İşlemci çok yüksek eğer ileriye dönükse alınır, ilerde ekran kartını satarsanız 2060, 2070 vs gibi kartları rahatlıkla besler.
3) RAM şimdilik yeterli en azından bütçeden kısarsınız.
4) Kasa için fikrim yok fakat iyi araştırın, kaliteli alın yoksa aldığınız tüm donanımlar ısınmaktan kullanamazsınız. Kasa açıkçası en önemli parçalarından bir tanesi hatta ısı olarak konuşursak ilk dikkat edilmesi gereken donanım bana göre kasadır ve kasa seçtikten sonra da en az 2 adet fan alın hatta 3 veya 4 efsane olur, eğer kasada fan yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…