caner karakus
Hectopat
Daha fazla
Kusura bakmayın ama ben sizin posttan böyle bir yorumda bulunmadım çok fazla makale ve inceleme okudum genel olarak maksimum ve minimum voltaj degerlemelerinden böyle bı yorumda bulundum. Kaldı ki benim yaptığım işlemler ve testler yukarıda yer alıyor. Sadece size değil bu başlık altına gelen arkadaşlara da yardımcı olabilmek adına bunları paylaştım.paylasmadan öncede kendi sistemimde testini yaptım. Her yazdığım mesaja da benim dusuncemin bu olduğunu belirttim . Soruyorum size hangi maksimum voltajın"No, 1.325V is NOT THE MAX. This is conjecture by some random person on the internet for 24/7 overclocks. If the chip is running in stock condition, not overclocked, then boost up to 1.5V is completely normal. Please read the detailed brief linked in the PDF. "
Hocam paylaştığım şu posttan nasıl olarak safe voltage'ın 1.325V olduğunu söylüyorsun ki herhangi bir kaynak belirtmeden? Ki söyleyen adam 1.325V'nin tamamen topluluktan kaynaklandığını söylüyor ve resmi bir açıklama olarak paylaşılmadığını söylüyor. Buraya gelip aynı sorunu yaşayan insanları da yanlış yönlendiriyorsun. Ben bu konuyu açmadan önce zerre overclock bilgim yoktu. Hadi ben araştırmadan kalkışsam bu işlere bazı yerlerde işlemci elimde bile kalabilirdi. Yardım edecek noktadayken insanları zarara sürüklemeyiniz.
Stok soğutucu var bende şuan CPB kapalı daha öncede belirttiğim gibi kapalı olarak oyun oynarken herhangi bir performans düşüklüğü yaşamadım. Şu sıralar Total War: Three Kingdoms oynuyorum her şey maksimum ayarda herhangi bir sıcaklık sıkıntısı veya performans sıkıntısı yaşamadım. @Giray6161 yanlış hatırlamıyorsam ek soğutucu kullanıyordu ve baya etkisinin olduğunu söylemişti. Yazın olurda CPB açarsam @Giray6161 'in aldığı bu soğutucuyu stok soğutucu yerine kullanmayı düşünüyorum.
Bi şey dikkatimi çekti videoda. CBP yi kapatıyor. Sonrasında voltajı düşürüyor, frekans değerleriyle oynamadığı halde nasıl testte 4.0ghzde çalışıyor ? Sonradan açıyormuş, belirtmemiş. Yani yalnızca voltaj sabitleme yaparak hızı autoda bırakmış.Kusura bakmayın ama ben sizin posttan böyle bir yorumda bulunmadım çok fazla makale ve inceleme okudum genel olarak maksimum ve minimum voltaj degerlemelerinden böyle bı yorumda bulundum. Kaldı ki benim yaptığım işlemler ve testler yukarıda yer alıyor. Sadece size değil bu başlık altına gelen arkadaşlara da yardımcı olabilmek adına bunları paylaştım.paylasmadan öncede kendi sistemimde testini yaptım. Her yazdığım mesaja da benim dusuncemin bu olduğunu belirttim . Soruyorum size hangi maksimum voltajın 1.4 olduğu bir işlemcide ben undervolt yaparak nasıl zarar görebilirsiniz? Ben daha düşük voltaj ile aynı performansı alabileceğinizi kanitiyla sundum. Bunu kullanıp kullanmamak size kalmış.
Örnek olarak :
Madem faydanıza değil konuyu takibi bırakıyorum . Tekrar söylüyorum ben kendi cozumumu sundum size.
Evet bayağı farketti bende. Anlık olarak sizinle de paylaşmıştım. Oyunlarda 10-15 derece arası bi düşüş yaşadım. Oyununa göre 48-55 derece arası gidip geliyor en fazla sıcaklıklar."No, 1.325V is NOT THE MAX. This is conjecture by some random person on the internet for 24/7 overclocks. If the chip is running in stock condition, not overclocked, then boost up to 1.5V is completely normal. Please read the detailed brief linked in the PDF. "
Hocam paylaştığım şu posttan nasıl olarak safe voltage'ın 1.325V olduğunu söylüyorsun ki herhangi bir kaynak belirtmeden? Ki söyleyen adam 1.325V'nin tamamen topluluktan kaynaklandığını söylüyor ve resmi bir açıklama olarak paylaşılmadığını söylüyor. Buraya gelip aynı sorunu yaşayan insanları da yanlış yönlendiriyorsun. Ben bu konuyu açmadan önce zerre overclock bilgim yoktu. Hadi ben araştırmadan kalkışsam bu işlere bazı yerlerde işlemci elimde bile kalabilirdi. Yardım edecek noktadayken insanları zarara sürüklemeyiniz.
Stok soğutucu var bende şuan CPB kapalı daha öncede belirttiğim gibi kapalı olarak oyun oynarken herhangi bir performans düşüklüğü yaşamadım. Şu sıralar Total War: Three Kingdoms oynuyorum her şey maksimum ayarda herhangi bir sıcaklık sıkıntısı veya performans sıkıntısı yaşamadım. @Giray6161 yanlış hatırlamıyorsam ek soğutucu kullanıyordu ve baya etkisinin olduğunu söylemişti. Yazın olurda CPB açarsam @Giray6161 'in aldığı bu soğutucuyu stok soğutucu yerine kullanmayı düşünüyorum.
Siz sadece gürültüden kurtuluyorsunuz. Voltaj 1450'ye çıkıp 1000'e kadar düşüyor bu sağlıklı değil. Reddit de AMD yetkilisinin de belirttiği 3600 için 1.325V. Kaldı ki sizin yöntemde dalgalanma devam ediyor bizim sorunumuz zaten bu dalgalanma. Tabii arkadaşlar sizin yöntemi de kullanabilirler ben kendi yaptığım ayarların daha stabil olduğu kanısındayım.
Kusura bakmayın ama ben sizin posttan böyle bir yorumda bulunmadım çok fazla makale ve inceleme okudum genel olarak maksimum ve minimum voltaj degerlemelerinden böyle bı yorumda bulundum. Kaldı ki benim yaptığım işlemler ve testler yukarıda yer alıyor. Sadece size değil bu başlık altına gelen arkadaşlara da yardımcı olabilmek adına bunları paylaştım.paylasmadan öncede kendi sistemimde testini yaptım. Her yazdığım mesaja da benim dusuncemin bu olduğunu belirttim . Soruyorum size hangi maksimum voltajın 1.4 olduğu bir işlemcide ben undervolt yaparak nasıl zarar görebilirsiniz? Ben daha düşük voltaj ile aynı performansı alabileceğinizi kanitiyla sundum. Bunu kullanıp kullanmamak size kalmış.
Örnek olarak :
Madem faydanıza değil konuyu takibi bırakıyorum . Tekrar söylüyorum ben kendi cozumumu sundum size.
Açıkcası ben undervolt yapınca kazanılan performansı çok merak ediyorum. Bazı yapılan işlemleri gördüm internette. Undervolt yapıldığı halde benimle aynı ve ya daha düşük puan alanlar var ki. Ha diyeceksin ki daha düşük voltaj ile aynı performansı alabiliyorsun, bu güzel bunu kabul ediyorum zaten. Ama mesela Cinebech R20de voltaj sabitlemesi yaptığı zaman o program üzerinde yazılan işlemci hızı atıyorum 4.2ghz iken, ben sabitleme yapmadan test yaptığımda bende yazan işlemci hızı 3.8ghz oluyor. Bu da kafamı biraz karıştırmadı değil. Kaldı ki sabitleme yapınca zaten şuan aldığım hızlara ulaşamıyorumYazdığınız mesaj burada... "Reddit de AMD yetkilisinin de belirttiği 3600 için 1.325V." Bu da sizin cümleniz. Sizin kendi düşünceniz ise neden AMD_Robert paylaşmış gibi bir yorum yapıyorsunuz? Yaptığınız "yorumu" neden bir resmi ağızdan çıkmış gibi ifade ediyorsunuz? Algıda bir sıkıntı mı var sizin? Benim kızdığım nokta kendi yorumunuz ise neden x kişisi söyledi demeniz. Postların hiçbirinde AMD_Robert tarafından ne 3600 için ne de 3600x için voltaj değeri 1325V olarak belirtilmiş. Eğer okuduğunuzu anlama becerisini kazanamadıysanız önceki yıllarınızda tekrar eğitim almanızı tavsiye ederim. Topluluk içinde Finli "Stilt" isimli kullanıcı tarafından belirtilen voltaj değeri bu ne resmi bir post var bunun hakkında ne de AMD_Robert tarafından belirlenen bir değer. Moderatör tarafından yaptığınız yorum zaten yanlış bilgilendirme olarak düzenlenmiş hala burada yaptığınız yorumu savunuyorsunuz. Özür dilemek veya "yanlış cümle kurmuşum" demek zor olmasa gerek.
Kaynak istediğimizde de cevap verdiğiniz yok. Posta koyup giderken gayet güzel ama cevap vermeye gelince çok makale okudum oluyor. Bir sürü makale inceleme okudum oluyor. AMD_Robert işlemcinin bu potansiyelde çıkarıldığını söylüyor. Bu voltaj kafa atmalarının tamamen amaçlı olarak dizayn edildiğini vurguluyor. Bu cümlesi için yaklaşık 150 yorum var altında. Burada bizim bu kadar bu konuyla uğraşmamızın tek sebebi bu durumun her ne kadar amaçlı olarak dizayn edilse de yazın veya ilerde Türkiye sıcaklıklarında problem yaratacağı için derece düşürme olayına girişmemiz... Daha önce de böyle bir çalışma dizaynı görmediğimiz için tedirgin olmamız. Performans kaybetmeden... Veya düzgün bir driver gelene kadar geçici olarak bir çözüm girişiminde bulunmak istediğimiz için herkes bu kadar uğraştı.
Ancak bunları da bilmediğinizden mütevellit gelip hala yardım etmeye çalıştığınızı söylüyorsunuz. Sıvı soğutmalı sistemle yaptığınız testi gördük zaten. Testin değerleri de gayet güzel. Sizin yardım etme çabanıza laf söyleyen de yok. Size anlatamıyorum ve tekrar yazıyorum diyorum ki resmi bir cümle olmayan bir durumu resmi bir şekilde anlatmayınız. Yaptığınızın yalan yanlış haber anlatan bir haber bülteninden farkı yok. Kızdığım nokta bu... Ama siz trip atıyor ve konuyu takipten bıraktığınızı söylüyorsunuz. O kadar üzüldüm ki bunu okuduğum zaman size duygu ve düşüncelerimi ifade edemem. Vah vah...
Üzerine hala "Soruyorum size hangi maksimum voltajın 1.4 olduğu bir işlemcide ben undervolt yaparak nasıl zarar görebilirsiniz?" diyorsunuz. Daha kendi cümleleriniz ile bile tutarlılık yok. Hala yanlış bilgilendirmeye devam. 1.325V olmalı dediğiniz ve iddia ettiğiniz AMD_Robert'ın undervolt hakkındaki yorumu.
"Please note that it is totally normal for your Ryzen to use voltages in a range of 0.200V - 1.500V -- this is the factory operating range of the CPU. It is also totally normal for the temperature to cycle through 10°C swings as boost comes on and off. You will always see these characteristics, as they're intended, so do not be surprised to see such values.
Please do not undervolt the chip or set a maximum processor state of 99%. These are ineffective and/or detrimental changes." Kaynak
Dostum daha önceki konulara yazmıştım. Baktığınız kaynakların ya da videoların tarihine bakın. Anakart üreticilerinin son BIOS güncellemeleri ile biraz performans düşüşü oldu.Açıkcası ben undervolt yapınca kazanılan performansı çok merak ediyorum. Bazı yapılan işlemleri gördüm internette. Undervolt yapıldığı halde benimle aynı ve ya daha düşük puan alanlar var ki. Ha diyeceksin ki daha düşük voltaj ile aynı performansı alabiliyorsun, bu güzel bunu kabul ediyorum zaten. Ama mesela Cinebech R20de voltaj sabitlemesi yaptığı zaman o program üzerinde yazılan işlemci hızı atıyorum 4.2ghz iken, ben sabitleme yapmadan test yaptığımda bende yazan işlemci hızı 3.8ghz oluyor. Bu da kafamı biraz karıştırmadı değil. Kaldı ki sabitleme yapınca zaten şuan aldığım hızlara ulaşamıyorum
Açıkcası ben undervolt yapınca kazanılan performansı çok merak ediyorum. Bazı yapılan işlemleri gördüm internette. Undervolt yapıldığı halde benimle aynı ve ya daha düşük puan alanlar var ki. Ha diyeceksin ki daha düşük voltaj ile aynı performansı alabiliyorsun, bu güzel bunu kabul ediyorum zaten. Ama mesela Cinebech R20de voltaj sabitlemesi yaptığı zaman o program üzerinde yazılan işlemci hızı atıyorum 4.2ghz iken, ben sabitleme yapmadan test yaptığımda bende yazan işlemci hızı 3.8ghz oluyor. Bu da kafamı biraz karıştırmadı değil. Kaldı ki sabitleme yapınca zaten şuan aldığım hızlara ulaşamıyorum
Bu zamana kadar bana tarihle ilgili bir şey söylemedin onu diyim, ki yeni yeni yapanlar da var bu bahsettiğimiz işleri.Dostum daha önceki konulara yazmıştım. Baktığınız kaynakların ya da videoların tarihine bakın. Anakart üreticilerinin son BIOS güncellemeleri ile biraz performans düşüşü oldu.
Aynen hatırlıyorum. Diğer arkadaş demişti, silikon mevzusu falan. Bazıları 4.2ghzyi 1.3v ile görürken bazıları 1.4v iile bile göremiyor. Buna silikon kalitesi falan deniyor.Abi zaten benim kızdığım nokta bu senin benim gibi insanlar bunu deniyor resmi bir olay yok ortada. Ama anlatamıyorum arkadaşa bunu. En son aynısını bende yaşadım ya hatırlıyor musun bilmem? Voltajı düşürüyorum aldığım sıcaklık değeri normal aldığım değerlerde aynıyı gösteriyor. Sonra başka bir ayar deniyorum bu sefer çok farklı bir olay ortaya çıkıyor. Herkeste de aynı chip kalitesi yok sanırım. Biri demişti bunu kim demişti
Anladım biliyorum, takılmak amaçlı öyle dedim zaten. Hangi işlemcide oldu bu olay peki ? Tekli çekirdeği hatırlamıyorum ama çoklu çekirdekte Cinebench R20de 3630 puan aldım en son. 3600x ile.@Giray6161 sana demedim zaten, daha önceki konulara dedim. Bu konu ile alakası yok. 3 farklı Ryzen sistemde, BIOS güncellemeden önce ve BIOS güncellemeden sonra Cinebench R20 testi yaptım. Mesela tek çekirdek 424 alırken 404'e düştü. Benim sistemimde de aynısı oldu. Arkadaşıma dizdigim sistemde de aynısı oldu. Sebebi önceki BIOS ile şimdiki BIOS arasında çekilen W'da bayağı düşme var.
2 adet R2 1600 ve bir adet 2600X'de, hatta oyunlarda bir kaç FPS kaybettim öyle soyleyim fakat çekilen W'da düşüş oldu.Anladım biliyorum, takılmak amaçlı öyle dedim zaten. Hangi işlemcide oldu bu olay peki ? Tekli çekirdeği hatırlamıyorum ama çoklu çekirdekte Cinebench R20de 3630 puan aldım en son. 3600x ile.