Çözüldü Ryzen 3600X ve RX 5700 sistem ekrana görüntü gelmiyor!

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Okshertks

Centipat
Ekran kartı MSI RX5700 anakart MSI tomohawkmax B450 işlemci AMD 5 3600X PSU 650W 80plas RAM G.Skill 16 GB dün çalışan makine bu gün ekrana görüntü vermiyor işlemci fanı harici fanlar hepsi çalışıyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Konu kilit lütfen. Sorun çözüldü. AMD BIOS güncellemesi yapılması gerekiyormuş. Yapılınca sorun düzeldi. Yardımlarınız için teşekkürler.
Ekran kartı MSI RX5700 anakart MSI tomohawkmax B450 işlemci AMD 5 3600X PSU 650W 80plas RAM G.Skill 16 GB dün çalışan makine bu gün ekrana görüntü vermiyor işlemci fanı harici fanlar hepsi çalışıyor, yardımcı olursanız sevinirim.
Anakart üzerinde bir uyarı ışığı yanıyor mu ?.
Ve monitör ile ekran kartı bağlantı noktası kablosunun tam oturduğundan emin misin ?.

Sistemi çalıştırıp Caps Lock tuşuna basıp çeker misin klavye üzerinde ışık yanıp sönecek mi ?.
Bu sayede sistem kitlenmiş kitlenmemiş onu öğrenmiş olucaz.

Sistemi çalıştırıp Caps Lock tuşuna basıp çeker misin klavye üzerinde ışık yanıp sönecek mi ?.
Bu sayede sistem kitlenmiş kitlenmemiş onu öğrenmiş olucaz.
Şuan mesaideyim eve geçtigimde yaparım kitlenmiş ise açma yöntemi nedir ?

Şuan mesaideyim eve geçtigimde yaparım kitlenmiş ise açma yöntemi nedir ?
Buradan bir şey söylemek güç, çünkü ne kitlendiğini bilmiyoruz. Sana şunu şunu yap dersem saçma olur adım adım ilerlemek lazım. bilgimin yettiği yere kadar yardım ede bilirim.

Önerebileceğin bir çözüm varsa yapabilirim şimdiye kadar yaptıklarımı söyleyeyim ben sana ramları söküp takmak 4 slota ayrı ayrı tek tek bios pilini çıkartıp 1 saat bekleme ekran kartını hdmi ile denemk onbord olmadıgı için ekran kartında sorun olup olmadıgını bilmiyorum ama anakartın sitesinde ram uyumuna baktıgımda bende olan ramlarin orda olmadıgını gördüm rami kabul etmese ilk başta açılmazdı sanırsam birde ekran kartı fanları dönmüyor ekran kartının sitesine girip araştırma yaptıgımda ise sıcaklık 50 dereceye ulaşınca otomatik çalıştıgını söylediler ekran kartını başka pc de denemedim ramlar gskill f4 3200c16s iki adet tek tek olarak alındı dual degil bunlara göre sorun hangisinde olabilir

Önerebileceğin bir çözüm varsa yapabilirim şimdiye kadar yaptıklarımı söyleyeyim ben sana RAM'ları söküp takmak 4 slota ayrı ayrı tek tek BIOS pilini çıkartıp 1 saat bekleme ekran kartını HDMI ile denemk onbord olmadıgı için ekran kartında sorun olup olmadıgını bilmiyorum ama anakartın sitesinde RAM uyumuna baktıgımda bende olan RAM'larin orada olmadıgını gördüm RAM'i kabul etmese ilk başta açılmazdı sanırsam bir de ekran kartı fanları dönmüyor ekran kartının sitesine girip araştırma yaptığımda ise sıcaklık 50 dereceye ulaşınca otomatik çalıştıgını söylediler ekran kartını başka PC'de denemedim RAM'lar G.Skill F4 3200C16S iki adet tek tek olarak alındı Dual degil bunlara göre sorun hangisinde olabilir

RAM slotlarını doğru taktın mı ?. 1-3-2-4 diye takılır.
Sistemi çalıştırdığında hiç mi ekran gelmiyor BİOS ekranı vs vs ?.
Sonradan aldığın RAM uyum sağlamaya bilir çakışa bilir frekanslar.

Sonradan alma degil ramlar ikisede aynı anda alındı ikiside aynı kodlu aynı marka aynı mhz sadece singel olarak alındı dual olarak alınmadı bios ekranı hiç gelmiyor monitörün ışıgı hep sarı renk yanıyor
Ramları 1-3 -2/4 olarak da denedim tek tek her bir sokete de denedim görüntü yok monitör saglam oda 2 günlük arkadaş bütün parçalar yeni ama çalışan birley yok çözüm yolu sunanilen herkese açıgım

1) Sistemi TV ile veya başka monitör varsa dene, farklı kablo dene
2) Tekli RAM ile dene
3) İşlemci stok fanı biraz gevşet
4) Ekran kartının ve işlemcinin hatta tüm kabloları teker teker bastır
5) Gerekirse uzay montajı yap al her şeyi masanın üstünde monte et
6) PSU'yu kapatıp sistemdeki elektriği boşalt
ve eve geçtiğinde konu açarsan daha iyi olur senin içinde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular