bugün detaylı bir araştırma yaptım. Asrock b450 pro4’te RAM frekans sorunları varmış sistem birden kapanabiliyormuş vs. Benzeri sorunlar bütün b450 kartlarda yaşanabiliyormuş ryzen 3. serisi kullanıldığında. hem optimize şekilde çalışması hem de ileriye yönelik olsun diye ryzen 3700x ve TUF X570 Gaming Plus düşünüyorum. Yabancı kaynaklarda fiyatına göre herkesin ilk tavsiyesi. Özellikle VRM’leri çok iyiymiş. Bu iki parçanın yanına XPG d60g 16GB 3200MHZ Cl16 ram, Aerocool Airhawk Duo kasa, Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ve Sharkoon 650w 80+ PSU düşünüyorum. Evde SSD ve HDD var onları almayacağım. Onun haricinde yazdıklarımın toplam fiyatı 8600 lira tutuyor sinerji bilgisayarda. Öneriniz tavsiyeniz var mıdır?
Evet yukarda da yazdım sistemi ileriye yönelik yaptım. Tuf X570 Gaming Plus’ın fazlasıyla yeteceğini düşünüyorum. Aslında bir adet de monitör ihtiyacım var ama elimdekiyle bir kaç ay idare edicem artık. Bu arada stock soğutucu yeterli olur mu, overclock yapabilir miyim?
Soğutucu tarzı şeyleri sonradan da alabileceğim için 3700X ve X570 kombosu yapıcam.