Ryzen 3700X için anakart önerisi

Ne açıdan yazık etmiş olurum biraz açar mısınız? Gerçekten uzun zamandır teknolojiye uzak kaldım hiçbir şekilde bir bilgim yok biraz aydınlatırsanız çok sevinirim.
Son olarak B550 Tomahawk ile ASUS Prime X570-P arasında kaldım ikisi arasından sizce hangisi daha mantıklı olur?

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim. Bahsettiğim model yerine attıklarınızı alınır mı arada 300 lira kadar bir fark var. Kısaca eksilerini artılarını yazabilir misiniz acaba?

Cevabınız için teşekkür ederim. Bahsettiğim model yerine attıklarınızı alınır mı arada 300 lira kadar bir fark var. Kısaca eksilerini artılarını yazabilir misiniz acaba?

Kusura bakmayın görmemişim mesajınızı. Ben olsam fiyat performans olarak attığım linktekileri alırım.
Eğer OC ile bir işiniz yoksa o kadar para vermeye değmez giriş/orta seviye uygun olur.
Ek alternatif: MSI MPG B550 Gaming Plus AM4 ATX Anakart
Sağlam bir anakarttır.

B serisi alarak yazık etmiş olmazsınız. B550 anakartlar yeterli olur.

@Sis Bombası Kullanan Adam burada daha ucuz.

Şöyle bir ufak karşılaştırma bırakayım, yardımcı olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linki değiştirdim. Kusura bakmayın

O zaman son olarak B550 Tomahawk ve X570 Tomahawk serisinin VRM sıcaklıkları arasında büyük fark var mıdır? Son olarak bu ikisinden birini düşünüyorum.
cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum

O zaman son olarak B550 Tomahawk ve X570 Tomahawk serisinin VRM sıcaklıkları arasında büyük fark var mıdır? Son olarak bu ikisinden birini düşünüyorum.
Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

X570'e çıkmak istiyorsan onu al. Aralarında soket dışında çok fark olmayacak.

X570'ler gereksiz para haline geldi son kullanıcı için. Eğer 2 tane gen 4 NVMe SSD kullanmayacaksan en iyisi B550'ler artık. B550 PRO VDH Wi-Fi qlınmadı mantıklı en ucuz b550.
Bunlar alınması en mantıklı B550'ler. Her fiyata var hangisi size uygunsa onu alın.
Size önerim Gigabyte hiçbir model almayın. MSI'dan da Carbon Wi-Fi almayın. ASUS'dan ise Prime serisi almayın onun dışında yüm kartlar güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…