Ryzen 3900X sistem uyumlu mu?

3 Tane var zaten montajı çok basit ekran kartından bile basit.
Tamam hocam. Şimdi sistemin son halini atıyorum size rica etsem bana bir de güzel bir ekran kartı önerirmisiniz ?

Kıngston Hyperx 16gb Ddr4 3200 Mhz [hx432c16fb3/16] - n11.com Ram 4 adet alınacak toplamda 64 gb olacak. Oynadığım oyunda bazı client'lerin yükünü ram'e bindirilebiliyor onun için 64 gb yapıyorum.

Monitör, klavye ve mause şuanda elimde var onun için onları almıyorum. Size bu attığım liste de eksik olan tek şey ekran kartı galiba ? açıkcası kasanın içine neler takılıyor onu da bilmiyorum :D eksik birşey varsa onu da tamamlıyalım. Ekran kartı mümkünse 8gb 256 bit olsun Ekran kartına kalan param max 3600tl

Metin 2 edit Client yazarsanız hazırlanmış Client bulursunuz zaten. Oyunda dururken ihtiyacınız olmayan grafikleri oyun dosyasından siliyorsunuz ve daha az RAM harcıyor. Ayrıca hizmetlerdeki hızlı getirmeyi kapatmazsanız simge durumuna getirilmiş Client'ler misal ilk girdiğinizde 1GB RAM yiyorsa sıkıştırılıp 100 300 MB civarı bir boyuta düşürülebilir. Kısacası 64 GB yapmak yerine RAM'leri 3600 MHz'ye çıkarmanızı öneririm. 48 GB RAM olsun ama 3600 MHz olsun.

Metin 2 edit Client yazarsanız hazırlanmış Client bulursunuz zaten. Oyunda dururken ihtiyacınız olmayan grafikleri oyun dosyasından siliyorsunuz ve daha az RAM harcıyor. Ayrıca hizmetlerdeki hızlı getirmeyi kapatmazsanız simge durumuna getirilmiş Client'ler misal ilk girdiğinizde 1GB RAM yiyorsa sıkıştırılıp 100 300 MB civarı bir boyuta düşürülebilir. Kısacası 64 GB yapmak yerine RAM'leri 3600 MHz'ye çıkarmanızı öneririm. 48 GB RAM olsun ama 3600 MHz olsun.
Tamamdır hocam. Bu konuyu araştıracağım. Dediğiniz gibi ramleri 3600 Mhz yapalım. Peki bu sisteme ekran kartı tavsiyeniz var mı ?

Merhabalar, bilgisayar bileşenlerinden pek anlamıyorum da, internetten kendi çapımda YouTube vs. platformlar da karşılaştırma videolarını izleyerek kendimce iyi olan sistemi toparladığımı düşünüyorum. Ama benim kaygım bu topladığım sistemin birbiriyle uyumlu olup olmayacağı yönünde lütfen bilen arkadaşlar detaylıca inceleyip, cevap verirse minnettar olurum.

Kıngston Hyperx Fury 16gb 2666 Mhz Ddr4 Ram Hx426c16fb3/16 - n11.com RAM 2 adet alınacak sistem toplam da 32 GB olacak.

Cevap verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Uyumdan kastınoz parçaları birleştirdiğinde oturması ise evet uyumlu ama bütçenize göre en iyi performans istiyorsanız bu bütçenize göre en kötü performans diyebilirim.

Ekran kartı için ben MSI RTX 2080 Gaming X Trio almıştım ama RTX 2060 Super her türlü aynı işlemi görür gibi geliyor. Ben olsam aşağıda linkte verdiklerimden birini alırdım ama herkes AMD ekran kartlarını çok övüyor hiç kullanmadım o yüzden AMD ekran kartı tercihi kısmında net konuşamam.

amazon
n11

İlk olarak fatboy sorunlu bir GPU. Ve oyun için 3900X alanı ilk kez görüyorum. Anakartınız da 3900X ile kullanışmayacak bir model.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı