Ryzen 5 1400 RDR 2 için ekran kartı önerisi

Cem Argun

Kilopat
Herkese merhaba. Sistemimde GTX 1060 6 GB ekran kartı var. Orta ayarlarda bile oyunu rahat oynayamıyorum. Ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Bu oyunu akıcı ve rahat şekilde hangi kart ile oynarım? AMD olması daha iyi olur sanki. Çünkü ekranım FreeSync bir ekran. Herkese şimdiden teşekkürler.

• AMD Ryzen 5 1400
  • MSI A320M Pro vh-Plus
  • MSI GTX 1060 6 GB
  • 16 GB 3000 MHz RAM
  • 7200 RPM 1 TB
  • AOC Q2460VQ6 75Hz

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba. Sistemimde GTX 1060 6 GB ekran kartı var. Orta ayarlarda bile oyunu rahat oynayamıyorum. Ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Bu oyunu akıcı ve rahat şekilde hangi kart ile oynarım? AMD olması daha iyi olur sanki. Çünkü ekranım FreeSync bir ekran. Herkese şimdiden teşekkürler.

• AMD Ryzen 5 1400
  • MSI A320M Pro vh-Plus
  • MSI GTX 1060 6 GB
  • 16 GB 3000 MHz RAM
  • 7200 RPM 1 TB
  • AOC Q2460VQ6 75Hz
1060 6gb'ın rahat oynatması gerekli başka bir problem olabilirmi darboğaz gibi.

İşlemci yetersiz kalıyor olabilir mi?

1591389115064.png

• AMD Ryzen 5 1400
  • MSI A320M Pro vh-Plus
  • MSI GTX 1060 6 GB
  • 16 GB 3000 MHz RAM
  • 7200 RPM 1 TB
  • AOC Q2460VQ6 75Hz
RX 5600XT veya RX 5700XT modelini önerirdim de elinizdeki kart da aslında fazlasıyla yeterli gelmeli. Tam olarak nasıl bir sorun yaşıyorsunuz ?

Ben oyunda orta ayarlarda akıcılık dene bir şey yok. Nasıl desem kasma donma etme yok. Lakin sanki ekranda fareyi hareket ettirirken yırtılma oluyor gibi. Vycnc'de açık. Mesela hava karanlık olunca FPS sabit oluyor. Ama gündüz iken ağaçlık alana girince akıcılık o duruluk gidiyor. Acaba ekran kartından önce işlemci mi değiştirsem.
Bu arada oyunda 45 55 FPS arası alıyorum. Ama akıcılık yok.

Son düzenleme:
Ben oyunda orta ayarlarda akıcılık dene bir şey yok. Nasıl desem kasma donma etme yok. Lakin sanki ekranda fareyi hareket ettirirken yırtılma oluyor gibi. Vycnc'de açık. Mesela hava karanlık olunca FPS sabit oluyor. Ama gündüz iken ağaçlık alana girince akıcılık o duruluk gidiyor. Acaba ekran kartından önce işlemci mi değiştirsem.
Bu arada oyunda 45 55 FPS arası alıyorum. Ama akıcılık yok.
Bence işlemci ve SSD takviyesi sorunun çözümü için daha iyi olur. Akıcılık sorunu genelde yavaş HDD ve zayıf işlemci kaynaklı oluyor. Yetersiz RAM yüzünden de olabiliyor ama sizdeki 16GB RAM fazlasıyla yeterli.

Oyun kasaba bölgeleri dışında genel olarak GPU Intensive zaten, en azından izlediğim çoğu benchmark test videolarında öyle. Normal şartlarda R5 1400 + 1060 ikilisi genel olarak sıkıntı çıkarmaz bu oyunda. RDR2'de akıcılık için Vulkan performansı yüksek olan RX 5600 XT gibi bir kartla sınırda da olsa kullanılabilir bu işlemciyle. Yalnız diğer oyunlarda bariz bir şekilde darboğaz olacağı göz önünde bulundurulursa işlemci değişiminin de yapılması daha sağlıklı olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı