Ryzen 5 1500X Isınma Sorunu

SanTheWich

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 8 aydır Ryzen 5 1500X Kullanıyorum. Oyunlarda %100 çalıştığı zaman 75 dereceleri görüyor. Üzerinde stok fan takılı izlediğim testlere göre benim işlemcim genelde 10 derece daha sıcak(Kasa içi hava sirkülasyonu iyi). Üzerindeki termal macunu sizce değiştirmelimiyim veya işlemci soğutucu öneriniz var mı?

Çekirdek voltaj ayarı muhtemelen otomatikte. Onu manuele alın.
8 ay ortalama bir macunun kuruması için yeterli olabilecek bir süre, eğer voltaj ayarları uygunsa macunu değiştirirseniz sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum.

Delete tuşuyla BIOS'a gir ardından -F7'yle olması lazım- advanced menüyü aç. OC bölümünden aşağı in, CPU Voltage kısmını override diyerek 1.2V ayarlamayı dene. Bu değer tamamen tahminim, yetersiz gelirse bir kaç tık arttır yeterli olursa da istersen biraz daha düşürmeyi deneyebilirsin.

Bence voltajı kurcalamadan önce termal macun kurumuş mu diye bak.

Aynen öyle, 1.2V değerinden çok ufak adımlarla çık eğer stabilite bozulursa. Stabilite için Prime95 veya Cinebench testlerini yapabilirsin. Reset atarsa bir tık voltaj arttır.(0.05 arttır her bir adımda)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı