Ryzen 5 1500X Sistem Önerisi

@EgeÇamlıkaya @Bk201 @Hüseyin Ay @ahmetselimoz2001 @TakemasterTR
@Mrtzkyldz
Tekrardan merhabalar. Açıkcası Ryzen 5 1600’e geçesim yok 1500x çok rahat bir şekilde benim işi görür diye düşünüyorum.
RAM olarak da fikrimi değiştirdim. GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz’yi almayı düşünüyorum sizce nasıl olur?
Bütçem 1800-1950 arasıdır.
Ve tekrardan sormak istiyorum. Güç kaynağım yeterli olur mu bu sisteme ?

@EgeÇamlıkaya @Bk201 @Hüseyin Ay @ahmetselimoz2001 @TakemasterTR
@Mrtzkyldz
Tekrardan merhabalar. Açıkcası Ryzen 5 1600’e geçesim yok 1500x çok rahat bir şekilde benim işi görür diye düşünüyorum.
RAM olarak da fikrimi değiştirdim. GSKILL 8GB RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz’yi almayı düşünüyorum sizce nasıl olur?
Bütçem 1800-1950 arasıdır.
Ve tekrardan sormak istiyorum. Güç kaynağım yeterli olur mu bu sisteme ?
Merhaba. R5 1600 önerme sebebim farkın az olması. Eğer ileride yükseltirsen ekran kartını R5 1600 daha iyi olur.

@TakemasterTR Teşekkürler ama şuanlık ekran kartımı değiştirme düşüncesinde değilim ilerde olursa böyle bi niyetim o zaman işlemcime göre bakarım olmadı sistemi yine değiştiririm. Ama şu an için 1500X olsun diye düşünüyorum. Evet arada ucuz bi fark var ama 100-110 TL az bi fark ama 1800-1900’e ekleyince bütçemi çok zorluyor. O yüzden şimdilik bu sistemim sizce nasıl ? Ve güç kaynağım yeterli olur mu?

Güç kaynağınız yeterli gibi, fakat 80+ sertifikası olmaması güvence vermiyor... Yalnız R5 1600 almanızı yine yeğlerim, zira arada 2C/4T'lik fark mevcut. RAM olarak 3000 MHz iyidir...

@Bk201 @Mrtzkyldz @Hüseyin Ay @TakemasterTR
Güç kaynağını ilk post’ta paylaştım.
İşlemci olarak hala 1500X’teyim çünkü SSD almayı düşünüyorum. Aradaki 100-150 lira bile çok önemli açıkcası. Sistem olarak kararlaştırdığım ekipmanları resimde paylaşacağım. Bugün Vatan Computer’la da konuştum sistem güzel dediler, güç kaynağın yeterli dediler. (zamanında pek araştırmadan almıştım 80+ olayına dikkat etmedim o yüzden ilerleyen zamanlarda inşallah onu da değiştirmek nasip olur)
Son olarak sizlerden SSD tavsiyesi istiyorum amacım bilgisayarım hızlı açılsın etkileşime hızlı geçebileyim zaten 1TB’lık harddiskim var amacım dediğim gibi hızlı açılması hızlı işlem yapması. Fiyatlarını pek bilmiyorum siz bana düşük bütçeli, 128GB ya da bi tık üstü de olur, bir SSD önerebilir misiniz?

32F87D61-5AB3-4823-A4CC-BE4A87B387C9.jpeg
Karar verdiğim parçalar bunlardır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı