Ryzen 5 1500X sistem toplama

500W 80+ Bronze bir güç kaynağı yeterlidir, fakat 600W 80+ Bronze ileriye dönük olur.

Ben de öyle düşündüm ama teknoloji ilerledikçe güç tüketim değerleri azalmıyor mu? Bir de şöyle bir şey var ben bu sistemi toplarsam en az 3 yıl kullanırım. Bu yüzden 600w'a ihtiyaç var mı? Fiyatı düşürmek için soruyorum.

500W 80+ bir PSU fazlasıyla yeterli. Evga PSU'lara bakabilirsin.

600W'a ihtiyaç yok, hatta 500W'a bile ihtiyaç yok. Fakat ihtiyacınızdan daha güçlü PSU alırsanız, PSU'nuz hiçbir zaman kapasiteesine göre büyük bir yük altına girmeyeceğinden ısınmaz, bu sebepten hem bileşenleri daha az yıpranır hem de fanı daha düşük devirlerde döner.
Ayrıca PSU'ların verimliliği yıldan yıla düşer, ucu ucuna PSU tercihi yaparsanız uzun vadede zararlı çıkarsınız.
Güç kaynağı kablo standartlarının yakın vadede değişme olasılığı müthiş düşük, yaptığınız yatırımın karşılığını alacaksınızdır.

Verimliliğinin azaldığını bilmiyordum. O zaman 600W Bronz alayım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

500W 80+ bir PSU fazlasıyla yeterli. Evga PSU'lara bakabilirsin.

@ozgurcan112 Açıklaması çok mantıklı geldi. Verimliliğin zamanla azaldığını bilmiyordum.

Verimliliğinin azaldığını bilmiyordum. O zaman 600W Bronz alayım. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Tüm bilgisayar parçalarında verimlilik yıllar ile birlikte yıkıma uğrar, sistemi temiz tutarak bunun en düşük seviyede kalmasını sağlayabilmek dışında da yapabileceğimiz pek birşey yok.
PSU'nun içinden devamlı elektrik geçiyor ve en çok yıpranan parça, ne kadar kaliteli PSU alırsan al bir süre sonra üzerindeki değeri verememeye başlayacak.
Yüksek Watt'lı PSU seçerek PSU'nun daha yavaş yıpranması sağlayacağın gibi güvenlik payın da hayli büyük olacak.

Sistemi toplamadan önce anakartın desteklediği ramlere bakıp o listeden seçmeni tavsiye ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…