Ryzen 5 1500X sistem vs i5 8400 sistem

dyolal2

Megapat
Daha fazla  
Kendimce iki tane seçenek oluşturdum, sizce hangisi daha iyi olur? Ya da sizin önerileriniz nelerdir?

Birisi AMD tabanlı.
  • AMD Ryzen 5 1500x
  • MSI A320M PRO-VH PLUS
  • Gigabyte 6 GB GTX 1060
  • 8 GB RAM
  • 1 TB Harddisk
  • 120 GB SSD
RAM ve hard diskin markasına gerek duymadım onlar sabit olduğu için. Kasayı dahil etmedim kasa konusunda hala karar veremedim.
  • Intel i5 8400
  • Asus Prime Z370 8th gen
  • Gigabyte 6GB GTX 1060
  • 8 GB RAM
  • 1 TB Harddisk

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 8400 her yönüyle daha iyi bir işlemci. Daha iyi bir tercih olacaktır.

Bu videoyu izlemediysen izlemeni tavsiye ederim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben ryzen tercih ettim, 8400 ryzen 5 1500x'ten biraz daha iyi bir işlemci gibi duruyor, özellikle benchmark testlerine baktığımızda
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Fakat ilk attığım videonun 13.24'üncü dakikasından itibaren izlersen intelin sonraki nesil işlemcileri için anakart değişikliğine gitmesi muhtemel gözüküyor. Bu durumda intel tarafında zaten şuan z370 anakartına mecbur bırakılmanın yanında, ileride sistem güncellemesine gideceğin zaman anakartı da değiştirmek gerekecek ki anakart değişikliğini hiç sevmem zahmetlidir diğer upgradelere göre ve overclock düşünmüyorsan amdnin soğutucusu başarılı ve yeterli iken, intel tarafında yeni bir soğutucuya da ihtiyaç duyuyorsun.

İşin özü ben ryzen tercih ettim çünkü soğutucu almam gerekmedi, daha hesaplı bir anakart seçtim, ve ileride sistem güncelleyeceğim zaman işlemci pinlerinin uzun süre değişmeyeceğini vaadetmeleri daha çok içimi rahatlattı ve sadece oyun oynadığım için çok fazla işlemci gücüne de ihtiyaç duymadım ikisinin performansı oldukça yakındı benim için.

Bu arada bunu yalnızca işlemci kıyaslaması değil de sistem kıyaslaması olarak ele aldığımızda; AMD'nin SSD'li bir sistem olması çok büyük bir avantaj. Aradaki işlemci farkından daha büyük bir fark bu bana kalırsa. Bu nedenle eğer oyun oynayacaksan zaten iki kart da rahatlıkla gtx 1060 besleyebileceğinden, SSD'li sistem daha iyi derim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı