Ryzen 5 1500X ve RX 580 Sistem Toplama

45406

Kilopat
Makaleler
1
Öncelikle sistemim şu şekilde:
  • GIGABYTE RX 580 GAMING 4GB
  • Ryzen 5 1500X
  • Asus PRIME-A320M-K
  • Seagate 1TB 7200Rpm
  • Corsair Force 120 GB SSD
  • Corsair Builder VS550 550W 80+
  • GSKILL 8GB DDR4 2400 MHz CL15 Single RAM
Bu sistem de birbiri ile uyumsuz olan sorun çıkartacak bir donanım var mı? Ayrıca bu sistem ile güncel oyunları rahat bir biçim de oynayabilir miyim? RAM takviyesi yapmamı öneren kişiler oldu ama malum fiyatlar ile çok zor (537 TL).

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı değiştirin. B350 çipsetli bir anakart alın, Asus'un mATX kartlarını önermiyorum, mosfet soğutucuları yok, yük altında sapıtıyor. En ucuzu bile olsa Gaming formatlı bir kart alın. 50 lira daha pahalı.
1500X'den soğutucu çıkmıyordu sanırım. İşlemci soğutucusu da bakın.
Yükseltebiliyorsanız RAM frekans değerini yüksek tutmaya çalışın.

Anakartı, 4 bellek slotuna sahip B350 anakart ile değiştirebilir ve bu sayede 2x4GB çift kanal bellek kullanabilirsin. Daha sonra 2x4GB daha bellek takviyesi yapacak ek slota sahip olursun.

HDD'yi hiç almayıp, SSD'yi 240 GB ile değiştirirsen, daha fazla hızlı disk kapasitesi elde edersin. Daha sonra alt tarafı 200 liralık HDD'yi rahatlıkla ekleyebilirsin.

Bunların dışında gayet temiz, uyumlu ve performanslı sistem.
Anakartı değiştirin. B350 çipsetli bir anakart alın, Asus'un mATX kartlarını önermiyorum, mosfet soğutucuları yok, yük altında sapıtıyor.
O.C yapılmadığı sürece %0 sorun.

En ucuzu bile olsa Gaming formatlı bir kart alın. 50 lira daha pahalı.
Gaming olunca performans uçmuyor aynı kalıyor ve aynı anakartı rengarenk süslüyorlar o kadar.

Yükseltebiliyorsanız RAM frekans değerini yüksek tutmaya çalışın.
Çift kanal olması yüksek frekanslı bellek olmasından çok daha önemli. Önce çift kanal olsun, bütçe yeterse frekansa bakılır.
1500X'den soğutucu çıkmıyordu sanırım. İşlemci soğutucusu da bakın.
Çıkıyor ve yeterli.

Çift kanal(2x4) 2133MHz bellek, tek kanal(1x8) 2666MHz bellekten %55 daha hızlı.

Son düzenleme:

OC yapmadım, sistemim ısındığı zaman stabil çalışmıyor. Yurt dışından mosfet soğutucusu sipariş verdim, kendim kuracağım.
Arkadaşa Gaming önermemin sebebi süsü değil, mosfet soğutucusu içermesi.
A320 önü kapalı bir sistem. AMD bile hatır gönül için hala destek veriyor. 50 liraya daha iyi bir kart alabilir. Aksi durumda neden 1500x alsın.
Çift kanalı ben de biliyorum, bütçe dahilinde bir öneride bulunmak istedim.

Türkiye'ye kargo ve vergiler dahil 3069 TL'ye geliyor. Eğer peşin almayı düşünüyorsanız bu paketi tavsiye ederim. Yükselen dolara rağmen hala makul bir fiyat. Sadece ekran kartı 2000 TL civarı yanlış hatırlamıyorsam.Newegg'de satılıyor.

Aksi durumda neden 1500x alsın.
Derken neyi kastettin anlayamadım?

OC yapmadım, sistemim ısındığı zaman stabil çalışmıyor.
Ekran kartı ve işlemcinin yüksek ısıda sapıttığı için olabilir mi?

A320 önü kapalı bir sistem.
Kısmen kapalı, zaten o yüzden B350 almasında yarar var, aynı fikirdeyiz.
OC yapmadım, sistemim ısındığı zaman stabil çalışmıyor.
Kasanın kapağını açıp ferah havadar bir yere koyup öyle yük altında test et. Mosfet ile falan alakası yok emin ol.

Kasanın kapağını açmaya gerek yok Kasada önde 2 tane 120mm giriş fanı far. 1 tane arkada 1 tane de üstte 120 mm çıkış fanı mevcut. İçerisi yayla gibi Bulunduğu oda sabit 22 derece (takıntılıyım )
Asus'un M-k ve M-a sürümleri ile beraber birkaç kartın daha mosfet sapıtmaları yabancı forumlarda da mevcut. Elemanlar 3 dolara mosfet soğutucusu kurup problemini aşmış. Ben de sipariş ettim, bekliyorum. Bilgisayarım servisten gelsin linkleri atarım.

1500X insanı OC yapmaya teşvik eden bir işlemci, 1500X alıp da standart kullanmak olmaz şimdi

1500X insanı OC yapmaya teşvik eden bir işlemci, 1500X alıp da standart kullanmak olmaz şimdi
Tüm Ryzen işlemciler O.C edilebiliyor zaten. Bu durumda hepsi teşvik ediyor. X ibaresine takıldıysan o Intel'deki K ibaresi gibi çarpan kilidi açık anlamına gelmiyor.

AMD Ryzen'de XFR nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…