Ryzen 5 1600 AF için soğutucu önerisi

Kasa duvara çok yakın biraz da öne çek egzoz fanı sıcak havayı rahat bir şekilde dışarı atsın bir de kasanın önünden de fotoğraf atsana.


AIDA 64.
işlemci çarpanını nasıl yapacağımı bilmiyorum,aydınlatır mısınız lütfen.
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2021-12-17 at 14.34.18.jpeg
    61,5 KB · Görüntüleme: 52
Forumdaki arkadaşlardan yardım alın tüm her şeyi deneyin olmazsa undervolt yapın en son seçeneğiniz olsun.
 
işlemci çarpanını nasıl yapacağımı bilmiyorum,aydınlatır mısınız lütfen.
Doğrudan sizin anakartın BIOS menüsünü bilmiyorum. Ancak ayarları kurcalayın.
Cpu clock gibi bir değer göreceksiniz. Orada 36 değerini yazarsanız işlemciniz sabit 3600 mhz değerinde çalışır.
Yine ayarları kurcalayın, Core boost adında bir menü göreceksiniz. Onu da disabled yapın. Isınma sorununuz ortadan kalkar.
Ancak dediğim diğer şeyi de ihmal etmeyin. Kasaya soğuk hava çekiyorsunuz ama sıcak havayı yeterince tahliye edemiyorsunuz. En az 1 adet daha tahliye fanına üstte ya da arkada ihtiyacınız var.
 
BIOS güncellemesi yapın. Daha sonrasında anakartınıza uygun AMD driver sayfasından chipset driverini indirin. Kurun ve sistemi yeniden başlatın. Daha sonrasında Windows güç ayarlarından cihazı Dengeli önerilen moda alın. Sonrasında BIOS'a girin ve BIOS dan Pricision Boost Overdrive seçenegini bulun ve disable konumuna getirin.
 
BIOS'tan ayarları yaptıktan sonra güncel sıcaklıkları paylaşacağım.
BIOS'tan ayarları yaptıktan sonra güncel sıcaklıkları paylaşacağım.
boşta sıcaklığı böyle şuan
 

Dosya Ekleri

  • WhatsApp Image 2021-12-17 at 14.44.41.jpeg
    133,7 KB · Görüntüleme: 48
  • core.png
    11,5 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
İşlemcinin neredeyse boost teknolojisini elinden almıssınız. Turbo Boost ile 3.6 da calısan işlemciyi 3.2 Ghz ye cekmek hiç mantıklı bir hareket değil. Bu değerlere ragmen hala sıcak oldugunu dusunuyorum. Kullanmıs oldugun macundan ve sürüm şeklinden şüphe etmeye başladım.
 
BIOS'tan ayarları yaptıktan sonra güncel sıcaklıkları paylaşacağım.

boşta sıcaklığı böyle şuan
Valorant altta açıkken önceden 80 derece oluyordu,şuan böyle
 

Dosya Ekleri

  • core 2.png
    159 KB · Görüntüleme: 45
Valorant altta açıkken önceden 80 derece oluyordu,şuan böyle
Oyun için 53 dereceyi gördüm max
Dereceyi düşürdün ama işlemci performansınıda azaltmış oldun.
Hocam boost özelliğini açmak 30 derece mi farkeder ya, yani bu macun sürme işini sürekli yapıyorum şuana kadar hiç sıkıntım olmadı cidden kafam karıştı.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-12-17_145723.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 38
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…