Fan dönüyor.
300TL'ye gördüm.
Hiç bakmadım hocam nereden bakıyoruz.
Kasa duvara çok yakın biraz da öne çek egzoz fanı sıcak havayı rahat bir şekilde dışarı atsın bir de kasanın önünden de fotoğraf atsana.
AIDA 64.
işlemci çarpanını nasıl yapacağımı bilmiyorum,aydınlatır mısınız lütfen.Core boost özelliğini kapatıp işlemci çarpanını 36da sabitleyin. Isınma sorununuz kalkacaktır. Aynı fanla arkadaşımın bilgisayarı tam yükte 60 dereceyi geçmiyor. Onda kasa havalandırması da hesaplanarak kuruldu ancak.
Fanı da silent moddan çıkartın. Hatta kendiniz değer atayın.
3 giriş 1 çıkış hatalı bir tercih. Öndeki fanlardan birini söküp, üste tahliye yönüne takın.
Doğrudan sizin anakartın BIOS menüsünü bilmiyorum. Ancak ayarları kurcalayın.işlemci çarpanını nasıl yapacağımı bilmiyorum,aydınlatır mısınız lütfen.
Forumdaki arkadaşlardan yardım alın tüm her şeyi deneyin olmazsa undervolt yapın en son seçeneğiniz olsun.
Undervolt ve underclock nedir?
Arkadaşlar selamlar, undervolt ve underclock nedir bilgi almak istiyorum. Araştırdım çok anlamadım ikisi arasındaki farkı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İşlemcim normal kullanımda 80-90 derecede ısınıyor soğutucusuz kullanamıyorum ve bunu nasıl soğutabilirim? (Termal macun ve fan temizliği...www.technopat.net Undervolt ve underclock nedir?
Arkadaşlar selamlar, undervolt ve underclock nedir bilgi almak istiyorum. Araştırdım çok anlamadım ikisi arasındaki farkı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İşlemcim normal kullanımda 80-90 derecede ısınıyor soğutucusuz kullanamıyorum ve bunu nasıl soğutabilirim? (Termal macun ve fan temizliği...www.technopat.net
BIOS güncellemesi yapın. Daha sonrasında anakartınıza uygun AMD driver sayfasından chipset driverini indirin. Kurun ve sistemi yeniden başlatın. Daha sonrasında Windows güç ayarlarından cihazı Dengeli önerilen moda alın. Sonrasında BIOS'a girin ve BIOS dan Pricision Boost Overdrive seçenegini bulun ve disable konumuna getirin.
BIOS'tan ayarları yaptıktan sonra güncel sıcaklıkları paylaşacağım.Doğrudan sizin anakartın BIOS menüsünü bilmiyorum. Ancak ayarları kurcalayın.
Cpu clock gibi bir değer göreceksiniz. Orada 36 değerini yazarsanız işlemciniz sabit 3600 mhz değerinde çalışır.
Yine ayarları kurcalayın, Core boost adında bir menü göreceksiniz. Onu da disabled yapın. Isınma sorununuz ortadan kalkar.
Ancak dediğim diğer şeyi de ihmal etmeyin. Kasaya soğuk hava çekiyorsunuz ama sıcak havayı yeterince tahliye edemiyorsunuz. En az 1 adet daha tahliye fanına üstte ya da arkada ihtiyacınız var.
boşta sıcaklığı böyle şuanBIOS'tan ayarları yaptıktan sonra güncel sıcaklıkları paylaşacağım.
Valorant altta açıkken önceden 80 derece oluyordu,şuan böyleBIOS'tan ayarları yaptıktan sonra güncel sıcaklıkları paylaşacağım.
boşta sıcaklığı böyle şuan
Valorant altta açıkken önceden 80 derece oluyordu, şu an böyle.
Oyun için 53 dereceyi gördüm maxValorant altta açıkken önceden 80 derece oluyordu,şuan böyle
Dereceyi düşürdün ama işlemci performansınıda azaltmış oldun.
Hocam boost özelliğini açmak 30 derece mi farkeder ya, yani bu macun sürme işini sürekli yapıyorum şuana kadar hiç sıkıntım olmadı cidden kafam karıştı.İşlemcinin neredeyse boost teknolojisini elinden almıssınız. Turbo Boost ile 3.6 da calısan işlemciyi 3.2 Ghz ye cekmek hiç mantıklı bir hareket değil. Bu değerlere ragmen hala sıcak oldugunu dusunuyorum. Kullanmıs oldugun macundan ve sürüm şeklinden şüphe etmeye başladım.