Ryzen 5 1600 ve B350 TOMAHAWK için BIOS güncellemesi gerekli mi?

jekru7ise

Hectopat
Daha fazla  
Kısaca sormak istediğim soru Ryzen 5 1600, MSI GTX 1060 Gaming X+, MSI B350 TOMAHAWK şimdi arkadaşlar ben bu sistemi montajlayıp direk kullanıma başlayabilir miyim? Çünkü bazı sitelerde Ryzen 5 1600 için güncelleme gerekli olduğu bunu da Ryzen 5 1700 ile yaptıklarını söylemişlerdi. Aksi taktirde görüntü gelmiyormuş?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben güncellenmiştim. MSI Türkiye ve MSI Global'deki B350 Tomahawk'un güncellemelerine bak. Hangisi daha yeni sürümse onu Flash'a at nasıl yapacağını bilmiyorsan Technopat'ın Youtube kanalında bunla ilgili bir video var.

1. Nesil Ryzen için ilk kurulumda herhangi bir BIOS güncellemesi yapmanıza gerek yok.
Anakartınız işlemciyi tanıyacak BIOS ekranı gelecektir. Ancak bellek hızlarının ayarlanması ve daha stabil çalışması için, BIOS güncellemesinin yapılması faydalı olacaktır.

Görüntü gelmeme, güncelleme için yüksek işlemci takma gibi sorunlar oluyormuş @SouL32tr
Biraz araştırma yaptım, ancak sorunların çoğu geçen seneden, ön sipariş zamanlarından kalma. Benzer sorunu Ryzen 7 1700 ile de yaşayanlar olmuş.​
Kurulum sonrası BIOS'un ilk seferde "boot" olması 8-10 dk sürebiliyormuş. Yeni bir sistemde, BIOS belirli bir prosedürde sistem parçalarını tanımak için, kendini bir kaç defa kapatıp açabilir ve bu işlem biraz zaman alabilir. Paniğe kapılıp, bilgisayarın arka arkaya kapatılıp açıldığı için bu ilk açılış işleminin tekrar tekrar başladığını ve sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.​
Ayrıca güncel olarak alınan bir anakartta daha güncel bir BIOS sürümü olması muhtemel. Yine de BIOS güncellemesi ile bir sorun yaşanırsa, satıcı firma veya üretici firmanın teknik desteğine başvurulabilir veya Anakart'ı sipariş verdiğiniz firmaya BIOS güncellemesinin yapılıp gönderilmesi talep edilebilir.​

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı