Sistemi yeni topladım. Performans değerlendirmesi maksadıyla sistemi zorlamak istedim.
Genel manada bir sıkıntı olmazken ne zaman GPU zorlanmaya başlayınca sistemde donma oluyor ve akabinde restart atıyor. Normalde ısı değerleri ile güç tüketimi düşük herhangi bir problem gözükmüyor.
(Resimde mevcut)
Bi de "Video Scheduler Internal Error" hatası da veriyor arada. O da ayrı bir mesele.
Kabloları kontrol ettim, Windows 10 temiz kurulum ve güncelleştirmesi ile donanım güncellemelerini de yaptım. Fakat değişen bir şey olmadı.
Sorun HDMI kablosunda mı, PSU da mı yoksa ne gibi bir derdi var yeni sistemin?
Ekran kartınızda sorun olabilir. Ancak yükte restart genelde PSU ile alakalıdır. Önce başka bir PSU ile deneyin. Sorun devam ederse başka bir ekran kartı ile deneyin.
Bir de RAM'leri test edin.
Ekran kartınızda sorun olabilir. Ancak yükte restart genelde PSU ile alakalıdır. Önce başka bir PSU ile deneyin. Sorun devam ederse başka bir ekran kartı ile deneyin.
Teşekkür ederim evvela üstat.
Yük altında CPU herhangi bir hata vermedi ancak ekran kartına gelince hata vermeye başladı. Bu sebepten ekran kartı arızalı gibi düşünüyorum.
Bi denemeyi yapalım sonuçlarına değerlendiririz