Ryzen 5 1600, GTX 1070, 16GB (2x8) 3000MHz DDR4 RAM ve 10Mbps upload ile yaklaşık 6-7 ay yayın yaptım. Hem de yayını x264 ile işlemciden veriyordum. 1080p, 60FPS yayın yapıyordum. Oyunlar: Overwatch, Apex Legends, CS:GO ve League of Legends'tı. Battlefield V gibi biraz daha sağlam oyun oynayacaksan, sistemi biraz optimize etmen gerekebilir.
Sonuç olarak o sistemdeki 8GB RAM, sana sorun çıkarabilir. Özellikle de Ryzen işlemciler ile RAM'in doğrudan ilişkisi var. Yani kısacası, güzel bir ayar ile rahat yayın yapabilirsin ama +8GB daha RAM takviyesi güzel olur. 300-400 TL'ye çözersin.
Ek olarak speedtest.net'e gir ve oradan Berlin, Prague ve Frankfurt serverlerını test et. Türkiye üzerinden aldığın upload değerini dikkate alma (Twitch'te Türkiye serverı yok). Twitch'te, Türkiye'ye en iyi hizmeti veren sunucular Prague, Berlin ve Frankfurt. Upload testi yap ve sonucu yaz.
Örneğin 5Mbps uploadın var diyelim. Yabancı serverlerda yaklaşık 1-1,5Mbps kadar kayıp yaşama ihtimalin var. Yani sen 4Mbps olarak hesap et. 1Mbps'de serbest bırak (oyun oynarken ve arkaplandaki uygulamar için lazım olacak ki ani droplar olmasın). 3000-3200 bitrate verirsin. Yukarıda bahsettiğim ihtimallere bağlı olarak bir miktar daha düşürüp ya da artırma yoluna gidebilirsin.