Ryzen 5 1600 ve R7 240 Sistem Performansı

Yer
Düsseldorf
Merhaba arkadaşlar. Genellikle oynadığım oyunlar şunlar:

Rust.
Rainbow 6 Siege.
CS:GO.
LOL.

LOL ve CS:GO'da çok bir sorun olacağını düşünmüyorum fakat Rust ve Rainbow'da nasıl olur bilemiyorum. Çeşitli aksaklıklardan dolayı ekran kartı alamadım eski ekran kartımı kullanacağım ilerleyen zamanalarda RX 570 almayı düşünüyorum. Sistemim pazartesi günü gelecek. Şöyle bir sistem.

Ryzen 5 1600.
R7 240 2 GB.
T-Force Vulcan Z 8 GB 2666 MHz.

Ryzen 5 1600 bugün tüm oyunların tamamına yakınını en azından minimum ayarlarda açabilecek bir işlemcidir ancak ekran kartının passmark puanına baktığım zaman biraz geride kaldığını görüyorum. RX570 çok daha iyi olacaktır tabiki. LOL'de sorun çıkmayabilir ama bahsettiğiniz diğer oyunlarda R7 240' dan emin olamadım. İnceleme videolarını izlemeniz daha faydalı olabilir.

RAM konusunda hata yaptığını düşünüyorum. Keşke 3000 MHz 1 adet RAM satın alsaydınız. Çünkü sistemi upgrade edeceğiniz zamann hem işlemci tarafında hem RAM dual channel tarafında güzel bir performans artışı görürdünüz.

Diğer parçalardan önce ilk iş o ekran kartını çöpe atmalıydın dostum. Bir sisteme para harcayıp oyun oynamak istiyorsan ikinci elde olsa bir RX 580 veya RX 570 alman cok fark yaratacaktır. Benchmark karşılaştırmalarında bile R7 240 4 GB vs RX 580 4 GB modeli karşılaştırıldığında "%902" gibi komik bir score ile RX 580 güçlü gözüküyor. Gerçekten görünce inanamadım. O ekran kartı ile Low ayarlarda bile 30 40 FPS düşük çözünürlükte anca oynarsın Rainbow Six'i ve oda kanser eder. Lütfen ekran kartı al ya da hiç masraf yapma eski halinde kalsın...

Effective Speed +914%

Hocam r7 240 idareten var 2-3 aya alıcam rx 570.
Aldık hocam 1 kere artık yapıcak bişi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…