Ryzen 5 1600 ve RTX 2060 Sistem 144 FPS Sağlamıyor

Ayarlarında gariplik bulundurmayan bildiğim oyunlar arasında en güvendiğim Forza Horizon 4'tür. Onun dışında Witcher 3'ün de sağlam olduğunu duymuştum. Bu ikiliden birini test etme şansınız varsa iyi olabilir. İnternetteki testlerle karşılaştırıp aradaki farkın anormal olup olmadığını test edebilirsiniz.

Tamamen optimizasyon sanırım. Peki optimizasyonu çok iyi olan bir oyun var mı bildiğiniz onda FPS testi yapayım. Benim ayarlar baya düşükte dikkat dağıtmasın diye. Rainbow'da FPS düşmesi çok sorun olmuyor o kadar takılma olmuyor ama PUBG'de bugün sinir oldum biraz ama o sorunu başka birisi de aynı şeyden bahsetti rahatladım.
Rainbow'a baktım şimdi de GPU kullanımı %60'ı geçmiyor. CPU ise yer yer %80 oluyor ama genel olarak o da %60 civarında takılıyor ekran kartıyla işlemci bir olmuş FPS düşürüyorlar :D
Darboğaz yaşıyorsunuz. Mümkünse işlemcinizi satıp R5 2600 veya R5 3600 gibi güçlü işlemci alın.

Garip olan şu ama işlemci %100 kullanmıyor kendisini tam darboğaz sayılmaz aslında :D Ekran kartı yatıyor sanırım ayarları biraz yükselttim. Ekran kartı çalışsın diye.

Yanlış/Eksik Bilgilendirme
Garip olan şu ama işlemci %100 kullanmıyor kendisini tam darboğaz sayılmaz aslında :D Ekran kartı yatıyor sanırım ayarları biraz yükselttim. Ekran kartı çalışsın diye.
Ryzen bu Intel degil. Mimarisi gereği %100 kullanilamaz hicbir zaman. Coklu çekirdeğe optimize edilmis oyunlarda %60, %70 görebilirsiniz en fazla. Benim fikrimcede darboğaz olabilir. AMD her yil Intel gibi 1 level degil, 3 4 level birden atlatiyor. Her nesil arasinda ciddi farklar var. Dolayisiyla ilk nesil 1600'un yetmediği kanaatindeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır. O zaman geçebildiğimiz kadar hızlı 3600'e geçmemiz lazım. İşten çıkarmasalar iyiydi. Kasım sonu Kara Cuma indiriminde alırdım 3600'ü. R5 1600 2. elden kaç TL'ye satılır?

Darboğaz yapıyor sanırsam. Her ne kadar OC yapmış olsanız da işlemci ekran kartına yetişemiyor olabilir. Tabiki bu bir olasılık. Başka bir sorun olabilir. Mümkünse bir işlemciyi idareten daha iyi bir işlemci takın sorun çözülürse darboğaz oluyordur. Yine FPS artmıyorsa valla bilmiyorum ne desem yalan olur. 😀
Bunun testini yaptılar çokça darboğaz yapmıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı