Ryzen 5 1600 vs i5-8400 Sistem

0-FuRKaN-0

Kilopat
Arkadaşlar yeni bir sistem alıcam alt taraftakilerden birisini. Ama karar veremedim yani hangisi daha iyidir karar veremedim;

1.sistem;

2.sistem;
  • Intel Core i5-8400 İşlemci
  • Msi B360M PRO-VD Gaming Anakart
  • Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 DRAM 2400MHz C16 Bellek (Ram)
  • Msi GTX 1060 Aero ITX 6G OC 6GB Ekran Kartı
  • WD Blue WD10EZEX 1TB Disk
  • Corsair CC-9020117-EU Spec-04 +600W Kasa
  • James Donkey 120GB SSD Disk

Arkadaşlar sizden dileğim lütfen Ryzen ya da Intel fan boyluğu yapmayın alıcağım PC'yi baya kullanıcam ben açıkçası 2.sistemi almayı düşünüyorum. Yayın yapmayı youtube video atmayı düşünüyorum, ve bu konularda Ryzen daha iyi olduğunu biliyorum. Ama iki işlemci arasında bek bir fark yok önceden de Intel kullandığım içinde Intel almak istiyorum.

Ayrıca ileride 1070 Ti takmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yeni bir sistem alıcam alt taraftakilerden birisini. Ama karar veremedim yani hangisi daha iyidir karar veremedim;

1.sistem;

2.sistem;

Arkadaşlar sizden dileğim lütfen Ryzen ya da Intel fan boyluğu yapmayın alıcağım PC'yi baya kullanıcam ben açıkçası 2.sistemi almayı düşünüyorum. Yayın yapmayı youtube video atmayı düşünüyorum, ve bu konularda Ryzen daha iyi olduğunu biliyorum. Ama iki işlemci arasında bek bir fark yok önceden de Intel kullandığım içinde Intel almak istiyorum.

Vatandan almak zorunlu değilse bu fiyata 1070'li sistem toplanabilir sanırsam.

1.sistem;

2.sistem;

O kasa, güç kaynağı ve SSD önerilmiyor diye biliyorum. RX 580 şu sıralar GTX 1060'ın önüne geçmiş durumda. Aradaki soğutma, harcanacak güç ve verdiği performansa göre seçmelisin.
İ5-8400 bildiğim kadarıyla R5 2600 işlemcisine denk.
Forumdaki arkadaşlar çok daha iyilerini toplayacaktır.

Vatandan almak zorunlu değilse bu fiyata 1070'li sistem toplanabilir sanırsam.
Vatandan almak zorunlu değil.
O kasa, güç kaynağı ve SSD önerilmiyor diye biliyorum. RX 580 şu sıralar GTX 1060'ın önüne geçmiş durumda. Aradaki soğutma, harcanacak güç ve verdiği performansa göre seçmelisin.
İ5-8400 bildiğim kadarıyla R5 2600 işlemcisine denk.
Forumdaki arkadaşlar çok daha iyilerini toplayacaktır.
2 sistemde donanım arvişinin reklam olmazsa link atabilirim.

2 sistemde donanım arvişinin reklam olmazsa link atabilirim.
Donanım Arşivi'nin yaptığı her bilgisayar kusursuz değil. Forumda gezersen Corsair marka güç kaynaklarında ses sorunu olduğu, kasalarında hava akışının yeterli olmadığı, Xigmatek gibi markaları tercih etmememiz gerektiği konusunda yüzlerce yorum var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı