Ryzen 5 1600AF 3.6GHz yerine 2.8GHz'da çalışıyor

ozkanprp

Hectopat
Katılım
6 Ocak 2018
Mesajlar
197
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ryzen 5 1600AF işlemcim çalışması gereken 3.6GHz yerine 2.8GHz da çalışıyor. Güç modu Nihai performansta, önceden hep 3.6GHz da çalışıyordu sonra galiba bu BIOS'u resetleyince 2.8GHz'de çalışmaya başladı ama emin değilim. Bunun yüzünden daha az performans aldığımı düşünüyorum, RDR2 gibi oyunları açtığımda bile hala 2.8GHz da çalışıyor.

Düzeltmek için ne yapmam lazım? Ayrıca B450M-S2H anakartına sahibim ve RAM'lerimde XMP profilinde çalışıyor. Son BIOS sürümünede sahibim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Direk CPU-Z de stres testi yaptığımda sonuçlar böyle, yaklaşık 2dkdır böyle. Boştaykende 30 derecelerde takılıyor.

asdasd.PNG
 
AF olmayan modeli olabilir mi? CPB ayarı kapalıyken bile 3.2 GHz'de çalışması gerek.

Prime95 testini deneyebilir misiniz?

AF olduğundan eminim, çok kez kontrol etmiştim. Sence Ryzen Master dan Game Mode'u seçsem düzelir mi? Şuan Default ta ve default ta galiba 2.8GHz e ayarlanmış, Game Mode'da ise 3.2GHz gözüküyor. Ayarlarıyla pek oynamak istemiyorum ama bu profili denesem sıkıntı çıkmaz değil mi?

Prime95 testinide deneyeceğim indirdiğimde.

Bide niye bu kadar soğuk işlemcin dersen işte önceden böyle değildi, yani bu kadar yavaş GHz'de çalışmıyorken; boşta 40 derece falan oluyodu fulldeyken de 60 dereceleri görüyodu. Ve özel CPU soğutucum var Arctic Esports 34DUO sanırım yanlış hatırlamıyosam.
sdssd.PNG
 
Güç ayar yönetiminden yüksek performansı seçtin mi bende o işlemciyi aldığımda aynı problem vardı güç ayar yönetiminde dengeli duruyordu yüksek performansa aldım düzeldi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı