Ryzen 5 1600x ve GTX 1060 Sistem Toplama

Görkjem

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar dostlar yıllardır kurduğum gaming bilgisayar hayalimi gerçekleştirmek üzere yola çıktım. Sizlerin de bu yolda yanımda olmanızı istiyor ve bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.
Bugün itibari ile sipariş vermiş olduğum parçalar şunlardır : Asus 24^'' VE248HR(657 TL) ve İtopya'da şu an indirimde olan RYZEN 5 1600X (819 TL)
Kasa : Cooler Master MasterBox Lite 5 500w 80 Plus
Bütçemi olabildiğince daraltmaya ama pekte ödün vermemeye çalışıyorum daha kaliteli ve aynı fiyatlarda olan ürün önerilerinizi veyahut bu ürünlerin daha ucuz olduğu yerler var ise yönlendirmenizi bekliyorum.
Ekran kartı seçimim : Inno3D GTX 1060 6GB (1581 TL)
Diğer bileşenler şöyle ;

Ram olarak Ryzen işlemciler ile birlikte 3000mhz altı tavsiye edilmiyor. Eğer ileride ekleme yapmayacaksan biraz daha koyup 16 gb almanı tavsiye ederim.

Merhaba. Bu sistemin neredeyse aynısını kullanıyorum. Sadece işlemcim 1500x. Çok yeni nesil oyun oynamıyorsan güzel. Fakat 2400 MHz 8 gb ram şöyle bir soruna yol açıyor.

Bknz : GTX 1060 Sistem Ekran kartının tam kapasite kullanılamaması

Ram'i Kesinlikle 16 GB'tan aşağı tutmamanı öneririm. Hatta bütçen varsa arkadaşın da dediği gibi 3000 MHz dolaylarında RAM tercih etmelisin. Aynı sistemi kullanan biri olarak daha sonra benim yaşadığım sıkıntıları yaşamanı istemem. (Birde benim ekran kartım MSI GTX 1060 GAMING X6G)

Ekran kartını hediye ediyorsun galiba.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm sistem için bütçenizi belirtin.
Dostum yanlış yazmışım İşlemci ve Monitör haricinde kalan bütçem 3000-3100 civarında.

Ram olarak Ryzen işlemciler ile birlikte 3000mhz altı tavsiye edilmiyor. Eğer ileride ekleme yapmayacaksan biraz daha koyup 16 gb almanı tavsiye ederim.
tavsiyenize uyup 8 gb 3000mhz ram alacağım 16gb için bütçem müsait değil.

Konunuza göz attım şuan bütçem 16gb ram e müsait değil fakat mhz olarak 3000mhz tercih edeceğim zamanla bir 3000mhz daha eklerim. Başka bir tavsiyeniz var mı ?

@Oreki Bekliyorum sizi.

1600X ve monitör elime ulaştı termal macunu ve dark x120 işlemci soğutucuyu arkadaşım hediye edecek. Bunların dışında kalan parçalar için 3000 tl bütçem var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…