Ryzen 5 1600X ve RX 480 sistem düşük FPS problemi

Okan Gedik

Decapat
  1. Anakart : MSI X370 GAMING PRO CARBON AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz(OC) USB 3.1
  2. İşlemci : AMD Ryzen 5 1600X Soket AM4 3.6GHz - 4.0GHz 16MB 95W 14nm
  3. İşlemci soğutucu : Arctic Freezer 33 Plus
  4. Ekran kartı : ASUS RX480 8GB STRIX GAMING GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12
  5. RAM : Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury Black DDR4 2400MHz CL15 1.2V Dual Kit Ram
  6. Güç kaynağı : GX 650W
Yukarıda belirttiğim sistem ile bazı oyunlarda önceden(5-6 ay önce) aldığım FPS değerlerini paylaşacağım.
  1. Rust : 90-110(Orta grafik ayarları)
  2. LOL : 200+ (Yüksek grafik ayarları)
  3. CS:GO : 250+ ( En yüksek grafik ayarları)
Verdiğim örneklerin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Şimdi ise asıl aylardır başımın belası olan yere gelelim. Windows'un verdiği bir bildirim sonucu Windows güncellemesi yaptım ve aynı oyunlarda aldığım FPS'ler düştü. Kasma sorunları sadece oyunlar üzerinde değil kimi zaman internet üzerinde gezinirken de oluyor.

Rust'ta düşük grafik ayarlarında 30-60FPS alıyorum.
LOL'de takım savaşları başladığında donmalar oluyor.
CS:GO ise zaten akıcı oynanması gereken bir oyun fakat bana zindan olmuş durumda artık oyuna girmiyorum bile.

Technopat sitesinden yararlanarak bilgisayarıma defalarca temiz kurulum yaptım. Her defasında driverleri güzel bir şekilde kurdum(yada ben öyle sanıyorum) fakat bir türlü sorunu çözemedim. Belkide sorun yaptığım Windows güncellemesi yüzünden değil fakat ben ona yorduğum için eski sürüm Windows'ları indirmeyi denedim ama buda sorunumu çözmedi.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Çözüm
Pubg de fps nasıl şuan + dostum eger anakartının üzerindeki devrelerin bazılarında yanma olmuşsa bu direk pc performansını etkiler düşük fps almanın sebebi buda olabilir gecen bi arkadas servise kasasını getirdi seninkine benzer bi sistemi vardı düsük fps alıyorum diye inceledik baktık herşey normal fakat sonunda anakartı incelediğimizde bi kac yerinde yanık tespit ettik cevrende düzgün pc servisi varsa anakartını bi kontrol ettir devlerinde fln yanık varsa direk servise gönder
Konu çözüldü olarak işaretledim fakat ''en iyi cevap'' tikine basınca ''çözüldü'' olacağını bilmiyordum. Şuan için çözülmüş değil bu hafta sonu ana kartımı inceleyeceğim o güne kadar başka alternatif sorun/çözüm önerileriniz var ise yazmanız güzel olacaktır :)
Rica ederim tabiki paylasırım siz anakartı yakından bi inceleyin yanık devre varsa gözünüze çarpar belki digerlerine göre erimiş gibi durur yada hafif bi yanık izi fln olabilir bi elektronikciye gösterseniz onlarda anlayabilir
Rica ederim tabiki paylasırım siz anakartı yakından bi inceleyin yanık devre varsa gözünüze çarpar belki digerlerine göre erimiş gibi durur yada hafif bi yanık izi fln olabilir bi elektronikciye gösterseniz onlarda anlayabilir
Anakartı kontrol ettim fakat dediğiniz gibi bir yanık veya erimişlik gözüme çarpmadı. Acaba sorun başka bir şey olabilir mi? Bilgisayarı servise götürmek için bir zamanım yok ve yakın bir zamanda olmayacak eğer sorunu tespit edebilirsem ve garanti işi halledebilecekse(gerekliyse) garantiye yollayabilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı