Ryzen 5 1600X ve RX 580 sistem toplama

Daha fazla  
Yaklaşık 20 gün içinde bir sınava gireceğim. Ebeveynlerimle yaptığım anlaşma sonrası sınavı kazanabilirsem 6000 TL bütçe ile istediğim PC'yi alacaklar. Sınavı kazanacağımdan gayet eminim. Bu yüzden sistemi belirlemeye başlayayım dedim. Aslında şöyle bir sistem toplamıştım kendime;
  • Ryzen R5 1600X
  • Gigabyte RX 580 8 GB
  • Corsair 16 GB 3000 MHz DDR4
  • Samsung 850 Evo 250 GB SSD
  • 1 TB HDD
  • Cooler Master kasa ve PSU
  • Viewsonic FreeSync monitor
Fakat sonra internette oyun için Ryzen yerine Intel 8.nesil işlemciler daha iyi olur diyenleri gördüm. Aaa 8.nesil işlemciler çıkmış mı dedim kendi kendime. Araştırdım baktım çıkmış. Ben en son Ryzen'lerden sonra piyasayı takibi bıraktığım için haberim yok tabi. Sonra bu bütçe civarına açılmış konulara baktım. Ya GTX 1060'lı güzel bi sistem toplamışlar ya da GTX 1070'i araya sıkıştırmaya çabalamışlar. Eskiden RX 580 ve FreeSync monitor önerilirdi. Artık neden önerilmiyor? RX 580 miningden dolayı patladığı için GTX 1060 ile aralarında 200 300 TL civarı bi fiyat farkı açılmış. Ondan dolayı mı önerilmiyor? O fiyat farkına değmez mi diyorsunuz? Kafamda çok soru var. Bütçem 6000 ama zorlarsam 6500 olur. Bana bu bütçe içerisinde kasa+monitor+kulaklık+mousepad lazım. Elimde sadece klavye ve mouse var. Bir de sistemi toplarken yanına açıklamalar ile neden onu seçtiğinizi vs. yazarak açıklama yaparsanız kafamdaki soru işaretlerini de gidermiş olursunuz. Teşekkürler şimdiden. Kolay gelsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için i5 8400 daha mantıklı olacaktır. Hatta zorlanırsa i5 8600K dahi sığdırılabilir. Tek çekirdek performansı Ryzen işlemcilerden iyi olduğu için 1080p ve 2K çözünürlükte daha mantıklı oluyorlar. 2K ve 4K kullanım senaryolarında Ryzen oyun için mantıklı olmaya başlıyor.
RAM fiyatları 2 katına çıktığı için ekran kartı bütçesinden kısılıyor genelde. GTX 1070 yine sığdırılabilir fakat diğer bileşenlerden kısmanız gerekir. Örneğin SSD'yi 120 GB'a çekmeniz gerekir.
GTX 1070 alınamıyorsa, RX 580 ve FreeSync monitör kombinasyonu yine tercih edilebilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı