Ryzen 5 2600 4.1GHz'te stabil kalmıyor

Biraz konu dışı olacak fakat bendede farklı bir durum mevcut ryzen 5 3600 işlemcim var. Overclock yapmadığım halde 4.2 GHz çalışıyor. Oyun ve stress testlerinde hiç bir hata yok dark freezer x120 kullanıyorum. Ayrıca ürünü aldığımda kutusunda ryzen 5 3600 yazıyor. Fakat programlarda AMD ryzen 7 3700x olarak görünüyor. İşlemci 8 core 16 threads ne iş anlamadım.

Piyango vurmuş sana kardeşim. AMD'ye bir teşekkür maili at.

@GTX 1050 Ti :D silikon işlemcinin kendisidir diyebilirim;
1579252957117.png

@Firehorse MK II İşlemci silikondan değil silisyumdan üretilir. İngilizcesi "silicon" olduğu için Türkçe'ye silikon olarak yanlış bir çeviri yapılıyor. Silicon silisyum anlamına gelir. Silicone ise silikon anlamına gelir.

Piyango vurmuş sana kardeşim. AMD'ye bir teşekkür maili at.
Ben ürünü montaj yaparken baktım ürünün üzerindeki kapakta ryzen 5 3600 yazıyor. Sanırım bir üretim hatası gerçekleşmiş dışardan bakınca herşey ryzen 5 3600 ama anakarta takınca ryzen 7 3700x görünüyor. Ben işlemciyi 11.11 efsane cuma indirimlerinden 1.000 TL almıştım. Şansıma ryzen 7 3700x çıktı işlemci kırk yılda bir olabilecek bişey benim başıma geldi iyikide gelmiş. Şansımı seviyim ucuza ryzen 7 3700x sahibi olmuş oldum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı