Ryzen 5 2600-GTX1060 sistem toplama önerisi

Ryzen 2600 tahminimden pahalıya gelecek sanırım.200 Dolar olarak piyasaya çıkacakmış, burada 220 dolar olsa diye hesap yapıyordum fakat şu an 260 dolar civarında görünüyor.

Vatan Kdv indiriminde
Ga-Ab350M-Gaming 3 = 400 tl
MSI GeForce GTX1060 Armor 6GB OC V1 = 1680 tl almıştım

Bugün Teknolojipazar'dan
G Skill RipjawsV DDR4 3000MHz 2x8 CL15 Kırmızı = 944 tl
Aerocool AE-AERO500 kasa = 192 tl
High Power Element 600W 85+ Bronze = 251 tl
siparişini verdim.Bakalım gelecek mi gelirse ne zaman gelecek görecez.

Hepsiburadan'da
Samsung 850 Evo 250 gb = 389 tl siparişini verdim.

Geriye sadece Ryzen 2600 kaldı.Bugün çıkıyor,ya bugün fiyatına bakmadan siparişini verip geçicez yada derin bir araştırmaya girecez yine.
Sizin anakart ve 1x8 ram için ayırdığınız bütçede azımsanacak bir rakam değil benim fikrime göre.Yani içinize sinecek bir b350 anakart ile 3000 mhz hızlarındaki 1x8 belleğe fazlasıyla yetecek bir rakam.Tabi nacizane kısa süreli yaptığım araştırmalardan yola çıkarak söylüyorum bunu.Buradaki arkadaşlardan daha iyi bilenler vardır.Benim topladığım sisteminde ne durumda olduğunu tamamlayınca göreceğim sonuçta,hüsranla da sonuçlanabilir.
Umarım sorunsuz toplarsınız.Ben de bugün verdim anakart ve ram siparişini.İşlemciyi ise önümüzdeki ay almayı düşünüyorum .

Umarım sorunsuz toplarsınız.Ben de bugün verdim anakart ve ram siparişini.İşlemciyi ise önümüzdeki ay almayı düşünüyorum .
Siparişini bir gün geç verdiğim için ssd elime ulaşmadı ama diğer herşey güzelce paketlenmiş şekilde elime ulaştı,siteden endişeliydim fakat herhangi bir sıkıntı gözükmüyor şu an için.Ssd geldiğinde zamanda bulabilirsem artık toparlanacak yavaş yavaş.
İşlemciyi bugün vatandan aldım Ryzen 2600 ve 2600x arasında 130 tl lik bir fark vardı.Ekran kartında 120 tl ye kıyıp Msı 1060 6 gb gaming x almadığım için aklım arkada kalmıştı bu sefer öyle bir hataya düşmedim.Bu arada anakartlar,Ryzen 2.nesiller ile birlikte kullanılacağı zaman bios update istiyorlar.Onu da elinizde anakartınızla uyumlu bir işlemci olmadan yapamazsınız.Ben bugün vatan da kavga dövüş yaptırdım.Bu detayı atlamayın.

Siparişini bir gün geç verdiğim için ssd elime ulaşmadı ama diğer herşey güzelce paketlenmiş şekilde elime ulaştı,siteden endişeliydim fakat herhangi bir sıkıntı gözükmüyor şu an için.Ssd geldiğinde zamanda bulabilirsem artık toparlanacak yavaş yavaş.
İşlemciyi bugün vatandan aldım Ryzen 2600 ve 2600x arasında 130 tl lik bir fark vardı.Ekran kartında 120 tl ye kıyıp Msı 1060 6 gb gaming x almadığım için aklım arkada kalmıştı bu sefer öyle bir hataya düşmedim.Bu arada anakartlar,Ryzen 2.nesiller ile birlikte kullanılacağı zaman bios update istiyorlar.Onu da elinizde anakartınızla uyumlu bir işlemci olmadan yapamazsınız.Ben bugün vatan da kavga dövüş yaptırdım.Bu detayı atlamayın.
Sevindim adınıza,ek bilgi için de teşekkürler. Ben de psu hakkında bi konu açtım. Elimde hazırda bulunan bir psu var onun uyumu ile alakalı.

Sevindim adınıza,ek bilgi için de teşekkürler. Ben de psu hakkında bi konu açtım. Elimde hazırda bulunan bir psu var onun uyumu ile alakalı.
Psu da uyum söz konusu olmaz,sisteminizin yükünü taşıyıp taşımaması önemli.Araştırmalarım, Plus ve üzeri sertifikalara sahipse,Yüksek Gerilim Koruması, Düşük Gerilim Koruması,Kısa Devre Koruması vs gibi korumalara sahipse sıkıntı çıkmayacağı yönünde.
Yüksek değerlere sahip olması, güç kaynağı pc nin ihtiyacı olan kadarını kullanacağı için ileriye dönük olarak avantaj bile sayılabilir.
İşinin ehli olduğunu düşündüğüm kişiler,topladıkları sistemler bizim topladıklarımızdan daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyor olmasına rağmen genel olarak 600W ve üzeri kullanıyorlar.İşin içine markalar girince iş biraz çığırından çıksa da,bu karışıklığa birazda aşırı hevesli insanların sebep olduğunu düşünüyorum.Böyle düşündüğüm içinde Sertifikası varmı var Üstelik Bronze mu bronze diyerek High Power da karar kıldım.Her ne kadar bütün sistemi taşıyacak,güvenliğini sağlayacak psu olduğu için içimde bir ses acaba dese de araştır araştır nereye kadar diyerek kendimi avutmaya çalışıyorum.
Bellek konusunda buradan geri dönüş yapacaktım fakat ben daha telefonla sorma şansı bulamadan uygun dediğim fiyat piyasa fiyatlarına ulaştı.Yinede 1000 tl ye rahat rahat anakart ve belleği almışsınızdır.Güle güle kullanın..

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı