Ryzen 5 2600 işlemci 4.9 GHz gördü

ÖFY

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8x2 adata xpg 3000mhz cl16
Anakart
MSİ B450 Gaming Plus Max
İşlemcime overclock uyguladım, 1.325v 4.0GHz çalışıyor ama anlamsız bir şekilde 1-2 saatlık oyun sonrasında HWMonitor'ü arka planda açık bırakıp oyuna girdim- ilginç frekanslara(4.9GHz) yükseldiğini gördüm. Bunun sebebi ne olabilir? Anakart, maksimum 1.336v vermiş en düşük 1.300v vermiş. Sıcaklık maksimum 69 dereceyi görmüş, ortalama 55 derece civarı. Anakarttan overclock öncesi PBO'yu kapattım cbp zaten kapalı anlamıyorum nasıl böyle bir şey olabiliyor. Yardımcı olabilecek birisi var mı?

Hwinfo ya da msi afterburner ile yeniden ölçün, hatalı ölçmüş olabilir.

Kardeş eğer o değerler doğruysa o işlemciyi sırf test yapmak için sıfır fiyatının üzerinde alacak adamlar bulursun. Gold silikon denilen şeyin kuyusuna düşmüşsün demektir, buna bide üzülüyor musun

Daha önceden de farklı zamanlarda çok kez 4.3 gibi frekanslara yükselmişti, genelde oyunlara girmeden önce hwmonitörü açarım. Önceki değerleri çok üstelemedim ama bu endişelendirdi.
Anlamak için soruyorum nasıl bu olabilir.

Daha önceden de farklı zamanlarda çok kez 4.3 gibi frekanslara yükselmişti, genelde oyunlara girmeden önce hwmonitörü açarım. Önceki değerleri çok üstelemedim ama bu endişelendirdi.
Endişelenmek mi? Yahu bırak çıksın bunda ne var korkacak Çok iyi bir durum bu. Sıcaklık değerlerin etkilenmediği sürece çıkabildiği yere kadar yolu var.

Sen şimdi git hemen bir Ryzen Master denilen programı indir, orda işlemciyi 4.9 ghz değerine bir overclock etmeyi dene, bakalım stabil çalışacak mı. Bende merak ettim şimdi gerçek mi diye

Programların anlık olarak yanlış okuduğunu düşünüyorum. İşlemci o frekans aralığına anlık çıksa voltaj yüzünden crash yer. Ayrıca R5 2600 o değerlere (normal şartlarda) sittin sene ulaşamaz.

@ÖFY

İşlemciyi de yakmayayım şimdi
haklısın bence de öyle galiba
Daha önce benzer durumla karşılaşan arkadaşlar var mı?

İşlemciyi de yakmayayım şimdi

haklısın bence de öyle galiba
Yanmaz, voltaj önemlidir. Anakart işlemciyi yakacak voltajı normal şartlarda vermez zaten ancak sen manuel olarak 1.4v üzerine çıkarsan sıkıntılı sulara girmiş olursun. Onun haricinde çekirdek hızının işlemciyi yakması söz konusu değil. Yani sen voltajla oynamadığın sürece overclock yaparken işlemciyi yakamazsın.

doğru dedin bir deneyim bakalım.
Yemedi
HWmonitor bug ı galiba.
Tavsiye edebileceğiniz hwmonitor benzeri program var mı?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…