Ryzen 5 2600 İşlemci ve anakart yükseltmesi

Yunussemree0

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Mevcut sistemim.
Anakart: Gigabyte GA-A320M-S2H
İşlemci: Ryzen 5 2600 stok fanlı.
Ekran kartı: Intel Arc a750.
SSD 3 adet var: M.2 - SATA - SATA.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro.
RAM: G.Skill 8+8 (detaylarını unuttum)
PSU: 650W veya 600W Cooler Master (eski)

Bu sistemde işlemci yükseltmeyi düşünüyorum.
Ryzen 5 5600 gecmek istiyorum.
Anakartımı yükseltmeme gerek var mı?
Varsa MSI B450M-A Pro Max buna geçilir mi? Eğer gereksizse, yeterli derseniz geçmeyeceğim.

Belirttiğim anakarta geçersem donanımdaki parçalarımda uyum konusunda sorun yaşar mıyım?
Anakart karşılaştırması burada mevcuttur;

Eğer yükseltme yaparsam bir tane SSD içinde oyunlar falan var. O SSD'yi çıkarıp format attıktan sonra taksam sorun olur mu? Maksat içindekiler gitmesin. Eğer gereği yoksa formatta atmam.

Fikirleriniz varsa belirtirsiniz. Teşekkürker.

B450'de yeter ama bence biraz ekleyip B550 serisi alabilirsiniz.

Format konusunda be disk kopyalama yapmıştım fakat driver çakışmadan dolayı mavi ekran hataları aldım. En temizi sıfır kurulum. Tabii ki siz bilirsiniz.

Hocam öncelikle aklımda vardı B550 lakin bütçeyi biraz aştığından sıcak bakamadım. Şu anki ankaartımı bile değiştirmezdim normalde ama rebar yok sanırım. Arc A750 ekran kartı rebarla cok daha optimize, güzel bir şekilde çalışıyor. Son olarak da bir tane SSD'yi çıkarıp öyle formatlasam, sonrasında tekrar taksam problem olur mu sizce? Veriler kalsın diye.

B450'de yeter ama bence biraz ekleyip B550 serisi alabilirsiniz.

Format konusunda be disk kopyalama yapmıştım fakat driver çakışmadan dolayı mavi ekran hataları aldım. En temizi sıfır kurulum. Tabii ki siz bilirsiniz.

Hocam önwrdiğinizi araştırdım ben biraz DS3H'yi rev 1.5 versiyonu cok kısılmış diyorlar başka öneriniz var mıdır?

Son düzenleme:
Hocam öncelikle aklımda vardı B550 lakin bütçeyi biraz aştığından sıcak bakamadım. Şu anki ankaartımı bile değiştirmezdim normalde ama rebar yok sanırım. Arc A750 ekran kartı rebarla cok daha optimize, güzel bir şekilde çalışıyor. Son olarak da bir tane SSD'yi çıkarıp öyle formatlasam, sonrasında tekrar taksam problem olur mu sizce? Veriler kalsın diye.

Hocam önwrdiğinizi araştırdım ben biraz DS3H'yi rev 1.5 versiyonu cok kısılmış diyorlar başka öneriniz var mıdır?

Hocam attığım model zaten giriş seviyesi bir B550.bütçenizi arttırarak ASUS TUF serisi bakabilirsiniz veya Prime serisi.

Hocam attığım model zaten giriş seviyesi bir B550.bütçenizi arttırarak ASUS TUF serisi bakabilirsiniz veya Prime serisi.

Anakart olarak ilk attığım bütçe varsa 2. attığımı al . işlemci olarak da r5 5600.

Ayrıca anakartı yükseltmek zorunda değilsin ama sistemin rahatlar yükseltirsen.

Anakart olarak ilk attığım bütçe varsa 2. attığımı al. İşlemci olarak da R5 5600.

Ayrıca anakartı yükseltmek zorunda değilsin ama sistemin rahatlar yükseltirsen.

İkinci attığınız X v2'yi sipariş verdim hocam. R5 5600 direkt takıp çalıştırabilir miyim? Bir de benm şu anki anakarta Windows gömülü. Yani yeni anakartı takmadan format USB'si hazırlamam lazım sanırım. Takınca direkt USB ile mi başlatayım sizce. Çıkarttığım gibi windowsda gitmiş olacak diye biliyorum.

İkinci attığınız X v2'yi sipariş verdim hocam. R5 5600 direkt takıp çalıştırabilir miyim? Bir de benm şu anki anakarta Windows gömülü. Yani yeni anakartı takmadan format USB'si hazırlamam lazım sanırım. Takınca direkt USB ile mi başlatayım sizce. Çıkarttığım gibi windowsda gitmiş olacak diye biliyorum.
Direk takıp çalıştırabilirsiniz sorun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı